Ceylan Balığı nedir? Nasıl yapılır?

Tarife geçmeden önce sizlere Ceylan balığı ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.






Doğal yaşam alanı Doğu Afrika kıyıları, Kızıldeniz, Basra körfezi, Güney Asya kıyıları, Hint Okyanusundan itibaren Avustralya'ya kadar olan bölge ve Avustralya sahilleridir.  Öğrendiğimiz kadarı ile ceylan balığı yurdumuzda özellikle Akdeniz sahillerinde bahar başından bahar ortalarına kadar kıyılara yanaşırken bu tarihler dışında kıyılarda pek rastlanmıyor. Bu balık Türk amatör balıkçıları tarafından pek tanınmamakla beraber okyanuslarda yakalanan son derece keskin dişli ve güçlü olan wahoo'nun sularımızdaki benzeridir.  Halk arasında farklı isimlerle de tanınabilir ancak bilinen yaygın isimleri ceylan balığı, ceylan palamutu veya tombak balığıdır. 

Şimdi Ceylan balığı tarifine geçelim.

MALZEMELER

2 dilim (200 gr) ceylan balığı

3 - 4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 - 3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı


Öncelikle balığı küp küp doğruyoruz. Biberleride doğruyoruz. Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp biraz ısındıktan sonra biberleri ilave ediyoruz. Domatesin kabuklarını soyup onu da küçük küçük doğruyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Biberleri biraz kavurduktan sonra domatesi ve sarımsağı da ilave ediyoruz. Domatesler biraz eridikten sonra doğradığımız balığı ve tuzunu ilave ediyoruz ve güzelce soteliyoruz. Ceylan balığımız servise hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun.😊




















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1

Joleli İrmik Tatlısı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Ceylan balığını hiç duymamıştım. Değişik bir yemek olmuş Ayşe Hanım. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülhan hanım :) ceylan balığı ülkemizde az bulunan bir balıkmış güzel ve lezzetli kokusuda diğerlerine nazaran daha az tavuk sote gibi güzel oluyor:)

      Sil
  2. Bir balıksever olarak Ceylan balığını ilk kez duydum ��
    Çok nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  3. hiç duymamıştım daha önce. Lezzetli bir yemeğe benziyor :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder