KARNABAHAR KÖFTESİ

Bu yazımda size güzel mi güzel bir köfte tarifi vereceğim. Karnabahar sevmeyenlerin bile yemeye doyamayacakları bu tarifi sizde mutlaka denemelisiniz. Tadı harika ve karnabahar ile yapıldığını anlamıyorsunuz bile. Hemen tarife geçelim.



MALZEMELER

1 küçük karnabahar
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Galeta unu

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Öncelikle karnabaharı çiçeklerine ayırıp güzelce yıkıyoruz ve tencereye alıyoruz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip iyice haşlıyoruz. Haşladığımız karnabaharları süzgece alıp suyunu iyice süzüyoruz. Suyu süzülen karnabaharları çatal veya ezici yardımı ile iyice eziyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz ve ezdiğimiz karnabaharlar ile karıştırıyoruz. 1 kaşık sıvı yağ, baharatlar, galeta unu ve yumurtayıda ilave ettikten sonra iyice yoğuruyoruz. Parçalar alarak köfte şekli veriyoruz. Tavaya bir miktar sıvı yağ koyup kızdırıyoruz. Köftelerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz. Köftelerimiz hazır. Afiyet olsun.😋😋😋






Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Fırında Somon Balığı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Karnabaharı da çok severim hani... Daha doğrusu sebzelerle aram çok iyidir. Bu da eminim çok mükemmel olmuştur. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Gülhan hanım :) içinde karnabahar olduğu anlaşılmıyor bile:)

    YanıtlaSil
  3. Karnabahara bayılırım bir de böyle deneyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder