Herkese merhaba.😊
Yine beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarifle geldim bugün.😊 Adana kebap yemek için lokantaya gitmek zorunda değilsiniz. Bu tarifle artık canınız ne zaman isterse kendi evinizde yapıp yiyebileceksiniz. Hangi şartlarda yapıldığını, içinde ne olduğunu bildiğiniz içinde yerken ve sevdiklerinize ikram ederken içiniz rahat olacak.😊 Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum.
MALZEMELER
500 gr az yağlı dana kıyma
2 - 3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Yarım çay kaşığı kimyon
1 adet orta boy soğan
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı pulbiber
Tuz
Yapılışı
Öncelikle soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Kıyma, tuz ve baharatları derin bir kaba alıyoruz. Rendelediğimiz soğan ve sarımsağıda ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Ağzını streçleyip dolaba kaldırıyoruz ve birkaç saat dinlendiriyoruz. Dinlenen köfte harcımızı dolaptan aldıktan sonra tekrar yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp büyük parçalar alıyoruz ve düz bir zeminde rulo yapıyoruz. Elimizle üzerinden hafifçe bastııp çöp şişlerimizi içinden geçiriyoruz. Fırın tepsimize dizdikten sonra 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Pastane Poğaçası tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.
* * * *
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Pastane Poğaçası tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.
* * * *
Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Hoşgeldiniz bloğuma:)
SilAyşe Hanım elinize sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevindim beğenmenize :)
SilRica ederim
SilCan evimden vurdunuz beni :) Elinize sağlık :)
YanıtlaSil🙈 çok teşekkür ederim deneyin mutlaka 😊
SilEv usulü Adana kebap sandığımdan çok daha kolaymış. Hem de fırında oluyor ne güzel mangal yakmaya lüzum kalmadan. Bunu denerim mutlaka Ayşe Hanım elinize sağlık. :)
YanıtlaSilBencede deneyin mutlaka Gülhan hanım pişman olmayacaksınız :)
Silİbrahim bahsedince geldim. Çok güzel görünüyor. Dene(t)meliyim. Çok teşekkürler. :))
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) Sağolsun İbrahim Bey bana da yer vermiş listede :) ben teşekkür ederim. Bence de denemeli yada denetmelisiniz ;) :)
Silheey evde ha pekiii deneriz çok sevdiğim yemek tabii. :) daha önce de trileçe vardı oh bi dee havuç topları, onu çok severim biz ona bonbon diyoruz, havuçla olmayanı yanii, kakao ile olanııı :)
YanıtlaSilbaksanaaa, üstte header'da "home" a tıklayınca yabancı bir blog çıkıyooo :)
YanıtlaSilbi deee son yazımda vaersın ki işteğğğğ :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim cansın sen ❤😊 bu arada güzel bir tema arıyorum bulamadım telefondan yaptığım içinde farketmedim sen söyleyinceye kadar 🙈
SilLezzetli görünüyor. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Emine hanım hoşgeldiniz bu arada bloğuma 😊
SilElinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim hoşgeldiniz 😊
SilElinize sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık,sayfanızı Deep Tone sayesinde tanıdım ve takibe aldım, bende beklerim.
YanıtlaSilsevgiler....
Hoşgeldiniz bende geliyorum hemen 😊
SilÇok güzel görünüyor, elinize sağlıkkk :) Deep önerdi bloğunuzu fakat zaten takipteymişim, sizleri de beklerim.Teşekkürler paylaşımınız için.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim bende sizi takipteyim 😊 geliyorum yine 😊
SilCok güzel bir tarif elinize saglik 😊
YanıtlaSilTeşekkür ederim 😄❤
SilCok severim harika görünüyor 😊
YanıtlaSilÇok sevindim beğenmenize çok teşekkür ederim 😊😄
SilTarif için teşekkürler çok lezzetli duruyor deneyeceğim :)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim deneyin İnşallah beğenirsiniz :)
SilEllerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seyhan hanım ❤
SilSitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...
YanıtlaSilTeşekkür ederim bakıyorum hemen
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor 🤗
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Seda hanım 😊❤
SilEvde yapılan her yemek güzeldir.
YanıtlaSilÇok doğru söylediniz Yusuf bey
Sillezzetli görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyanında sumak ile yoğrulmuş ince kıyım soğan çok güzel gider..
bir de lavaş'a sarıp dürüm edersek ohh miss misss..
Gidip yapasım geldi inanın:) ama aksi gibi bugün geç çıktım işten
SilEllerinize sağlık, çocuklarım bayılacak .
YanıtlaSilİnşallah çok sevinirim :)
SilAy güzel görünüyor, mutlaka denemek lazım. 🤗
YanıtlaSilAdana Kebabı çok severim. Evde ara sıra yapıyorum. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilToptan Kelle Eti Kıyması Börek özellikle ülkemizde insanlar tarafından çok sık tüketilen, birbirinden farklı birçok farklı çeşidi bulunan ve farklı malzemeler kullanılarak hazırlanan lezzetlerden bir tanesidir. Geleneksel ve kültürel olarak bazı bölgelerde yöresel börek çeşitleri bulunduğu için genellikle börekler farklı malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Börek yapımında en sık kullanılan malzeme ise hiç şüphe duymaksızın kıymadır
YanıtlaSil