Pastane Poğaçası




Bugün yine güzel mi güzel bir tarifle sizlerleyim.😊 İçine haşhaşın girdiği şeyleri seviyorum ben. Tatlı olsun tuzlu olsun farketmez. Haşhaşlı poğaçaları bir ayrı seviyorum ama. Bu yüzden bugün sizlere tadına doyamadığım haşhaşlı poğaça tarifini vereceğim. Sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum. Pastane poğaçalarını aratmıyor diyebilirim. Sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçiyorum. 😊

MALZEMELER

1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Yapılışı

1 su bardağı ılık  suya 1 adet yaş maya eklenir, üzerine  üç kaşık toz şeker ilave edilip 10 - 15 dakika kadar kabarması beklenir. Bir kapta 1 su bardağı ılık süt, 1 su  bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un karıştırılır ve kabaran mayada ilave edilerek güzelce yoğurulur. Hamurun kek hamurundan  biraz daha katı olması lazım.  Hamur 30 dakika kadar dinlendikten sonra tezgahın yada bir tepsinin üzerinde ikiye bölüp  tepsinin içine biraz sıvı yağ dökülür. Yağın üzerinde elle açılır ve haşhaş yada peynirli iç harcı üzerine dökülerek birazda onunla açılır. Daha sonra dört bir tarafından katlanır ve ince ince sekiz dilime bölünür. Son olarak bükülerek kendi etrafında sarılır. Yumurta sarısına biraz yağ ilave edilerek karıştırılır poğaçaların üzerine sürülür ve fırına verilir. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp servis edilir. 
Deneyeceklere afiyet olsun.😊








Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Havuçlu toplar tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *








Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

Yorum Gönder