Herkese merhaba.:) Bugün ne pişirsem diye düşünen yada pratik yemek tarifleri arayan hanımlar beyler sizi bu tarafa alalım😊 Bugün sizlere güzel ve pratik bir tarifim var. Karnabahar sevenlerin (hatta sevmeyenlerinde diyebilirim) çok beğenecekleri bir tarifim. Karnabaharın faydalarını saymakla bitiremeyeceğim için hiç o konuya girmiyorum.:) Ama Renkli Blog Sayfam adresinden karnabaharın faydalarını (ve merak ettiğiniz daha birçok şeyi) öğrenebilirsiniz. Fırında karnabahar nasıl yapılır? Bilmeyenler için hemen tarife geçelim.:)
MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (dilerseniz yoğurt da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
Üzeri için
Kaşar peyniri
Yapılışı
Karnabahar küçük küçük doğranır ve tuzlu suda haşlanır. Un, süt ve yumurta çırpılır. Tuz ve biber ilave edilir. Haşlanan karnabaharlar da bu karışıma ilave edilir. Karışım yağlanan borcama dökülür ve üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Bu sırada kaşar peyniri rendelenir. Üzeri kızarmaya başlayan karnabaharın üzerine rendelenen kaşar peynirde dökülür. 10 dakika daha pişirilen karnabahar fırından çıkarılır ve servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.:)
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Ev Usulü Adana Kebap tarifimizi denediniz mi?
⬅ Tarif için
* * * *
Lezzetli olabilirr :) Tarifiniz için teşekkürler. Herkes karnabahar sevmez. Pişirme şekli bu nedenle önemli.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için. Ben sevmeyenlerin bile karnabaharı bu şekilde seveceğini düşünüyorum :)
Silyemekler ile aram iyidir aslında. yalnız bir şu karnabahar. birde haşlama tavuk bir türlü sevemedim.
YanıtlaSilKarnabaharı bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Seveceğinize eminim :)
Silkarnabaharı o kadar çok severim ki biz patatesle birlikte fırında yapıyoruz bunu kesin deneyeceğim
YanıtlaSilTavsiye ederim deneyin mutlaka pişman olmayacaksınız :)
SilFırında karnabaharı daha önce denemiştim ben gerçekten mükemmel oluyor Ayşe Hanım. Elinize sağlık. Muhteşem görünüyor. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Gülhan hanım :) sizde beğendiğinize göre muhteşem lezzet demekte haksız değilim değil mi:)
SilFırında karnabahar denemek lazım, çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilKesinlikle denemelisiniz Seda hanım :)
SilSeverim ben güzelde görünüyor harika bir lezet olduğunu düşünüyorum karnıbaharın. Bu tarif için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen güzel yorumunuz için teşekkür ederim asıl. Karnabahar hem sağlıklı hem de gerçekten lezzetli.
SilKarnıbahar, brokoli ve kabak mücver hiç benim yemek tarzıma uygun değil elinize sağlık
YanıtlaSilNasıl yapıldığı önemli diye düşünüyorum. Karnabahar severim bu şekilde daha çok sevdim. Brokoliyi sadece limonlayım yemeyi seviyorum. Kabak mücverde benim favorilerimdendir:)
SilKarnıbaharın kızartmasını seviyorum bu da çok güzel olmuştur. Elinize sağlık
YanıtlaSilKızartmasını seviyorsanız bu şekilde daha çok seveceksiniz diyebilirim. Güzel yorumunuz için de çok teşekkür ederim:)
SilBence bu sayede karnabaharı yemeyen kişi kalmaz :) Elinize Sağlık Ayşe Hanım
YanıtlaSilİnşallah :) teşekkür ederim :)
SilBen yemeğini sevmem, sadece bu şeklini severim. Hem yemek hem tatlıda hep benim sevdiklerimi yazıyorsunuz dikkat ediyorum da:)
YanıtlaSilBunda sevindim işte😊😄😄çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 💐
SilEllerinize sağlık Ayşe hanım
YanıtlaSilBana da yer vermişsiniz çok teşekkür ediyorum 🌸
Bende fırında beşemal soslu yaparım genelde karnabaharı