Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotu yemeği nasıl yapılır?
Bugün size faydaları saymakla bitmeyen, diyet yapanların vazgeçilmezi diyebileceğim ayrıca yüksek oranda Omega 3 yağ asitleri içeren semizotu yemeği tarifi vermek istiyorum. Ancak tarife geçmeden önce semizotunun faydalarına biraz değineceğim.
Semizotunun Faydaları
- Yüksek oranda omega 3 yağ asitleri içerir.
- Kalp ve damar sağlığını korur, kalp damar hastalıklarını önler.
- Sindirim sistemini rahatlatır, kabızlığı önler.
- Yoğun miktarda demir içerdiği için kansızlık şikayeti olanlarda beyaz ve kırmızı kan hücrelerinin yapısına katkı sağlar.
- Ağız ve akciğer kanserine karşı etkilidir.
- Uykusuzluğa iyi gelir.
- Dolaşım sistemini düzenler.
- Enerji verir.
- Kansızlığı önlemeye yardımcı olur.
- Kan şekerini düzenler.
- İdrar söktürücü özelliği vardır.
- Böbrek kum ve taşlarını dökmeye yardımcı olur.
- Kolesterolü düzenler.
- Cilt hastalıklarına karşı şifalıdır.
- Kasları güçlendirir.
- İdrar söktürücü özelliği vardır.
- Gut hastalığına iyi gelir.
- Kan basıncını düzenler.
Semizotunun kullanım alanı oldukça fazladır. Yemeğini yapabileceğimiz gibi salatalarda da kullanabiliriz. Sadece yoğurtlayarak, yada limonlayarak da tüketebiliriz. Doyurucu olduğu kadar kalorisi de düşük olan bu bitki zayıflamak isteyenler için de birebirdir. Mevsim sebzeleri ile yapacağınız salatalarda kullanabileceğiniz semizotunun yemeği de ekşimsi tadı ile oldukça iştah kabartıyor. Peki semizotu yemeği nasıl yapılır? Dilerseniz şimdi bu sorunun cevabına bakalım.
Malzemeler
1 bağ semizotu
Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Semizotunu güzelce yıkayıp doğuruyoruz.(ne ince ne de kalın olacak). Yıkayıp doğradığımız semizotunun suyunu süzüyoruz. Soğanı soyup uygun bir tencereye doğruyoruz ve biraz sıvı yağ ekledikten sonra soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ilave ediyoruz ve semizotlarını ilave ediyoruz. 2-3 dk kadar kavurduktan sonra bulguru da ilave ediyoruz. Yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak suyu da ekleyip tuzunu da ekleyerek kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen semizotu yemeğimizi isteğe bağlı olarak sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Semizotu yemeğini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.:)
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Tahinli Çörekler tarifimizi denediniz mi?
* * * *
Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.
BLOGLARI TANIYALIM
Birçok konuda aradığınızı bulabileceğiniz bir site tavsiyem var size. Bilgi Kırıntıları ile birçok sorunuza cevap bulacaksınız.
Duodiyet size sağlıklı beslenerek nasıl zayıflanır, diyet yaparken nelere dikkat edilmeli, şifalı bitkiler ve sağlık gibi konularda size bilgiler veriyor.
Semiz otunun tam zamanı ve ben tercihimi semizotu yemeğinden yana kullanıyorum genelde. Bazen yoğurtlusu ve salatasını da tercih ederim. Pirinçli de olabiliyor ama pirinç tam şişmediğinde hırt hırt oluyor:) Bulgur daha iyi bir seçim sizin de tarif ettiğiniz gibi. Elinize sağlık...
YanıtlaSilArada bizim evde de pişer. Sevdiğim bir yemek.
YanıtlaSilAyşe Hanım merhaba. Uzun zaman oldu bloğunuzu ziyaret edemedim. Yine oldukça faydalı tarifler vermişsiniz. Semizotu benim favori yemeklerimden biridir. Zira sebzeleri ve bu tür yararlı otları çok severim. Faydalarını da öğrenmiş olduk sayenizde. Elinize sağlık. Teşekkürler.
YanıtlaSilOldukça anlamlı ve içerikleri insana ulaşan bir blogunuz var.Takibe aldım,sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın...
YanıtlaSilhttps://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com