COCOSTAR PASTA

Bu yazımda sizlere tadına doyamayacağınız bir tarif vereceğim. Benim gibi cocostarı çok seviyor hindistan cevizine de bayılıyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ederim çünkü bu tarif sizi hindistan cevizine doyuracak. :)





Şimdi malzemelere geçelim.

Keki için;

2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
3 Yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt

Üzeri için;

1 paket krem şanti
1 buçuk su bardağı süt
3 su bardağı hindistan cevizi

Çikolata ganajı için;
200 ml sıvı krema
50 gr sütlü çikolata
50 gr bitter çikolata

Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozu da eklenerek iyice çırpılır. Karışım kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.


Krem şanti ve süt iyice koyulaşıncaya kadar çırpılır. 3 su bardağı hindistan cevizi eklenerek karıştırmaya devam edilir.


Sıvı krema bir kaba boşaltılarak kaynayıncaya kadar ısıtılır. Çikolatalarda eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır. Kekin üzerine 1 bardak süt gezdirilir. Hindistan cevizi ve krem şanti karışımı kekin üzerine dökülerek iyice düzlenir. Hazırlanan çikolata ganajı da bu karışımın üzerine dökülür. Daha sonra isteğe göre süslenerek buzdolabında 2-3 saat bekletilir.

Deneyeceklere afiyet olsun.






Kesinlikle denemeniz gereken bir tarif. Pişman olmayacağınızdan ve sürekli yapmak isteyeceğinizden eminim.👍👍👍😊

Yorumlar

  1. Hindistan cevizi candır. Çok severim. Ellerinize sağlık Ayşe Hanım. 👏🏻😊

    YanıtlaSil
  2. Bendensiniz o halde 😊😊 çok teşekkür ederim Gülhan hanım😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder