ÇİKOLATALI KEK

Sizlere yiyenlerden tam not almış ve hatta kek sevmeyenlerin bile beğenisini kazanmış bir kek tarifi vereceğim. Bu kek büyüklere çayın yanında muhteşem bir araştırmalık olacak, küçüklerin ise bakkallardan ve marketlerden kek almalarına son verecek. Hamuruna konulan çikolatanın yanısıra içine konulan çikolata parçalarının ağızda bıraktığı tat ile browni tadını alacaksınız. Yaptığınıza pişman olmayacağınız gibi bu kek vazgeçilmezlerinizden olacak. Bu ölçülere göre 15-16 adet kek çıkıyor. Malzemeleri artırarak daha fazla elde edebilirsiniz. Şimdi enfes tadıyla yiyenleri cezbeden çikolatalı kekin tarifine geçelim isterseniz.😊

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
200 gr çikolata
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un

2 yumurtayı 1 su bardağı şekerle iyice çırpın, yarım çikolatayı 1 su bardağı sütte eritin, yarım su bardağı yağı ve çikolatalı sütü karışıma ilave edin, 1 paket vanilya ve isteğinize göre 3 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyip karıştırdıktan sonra aldığı kadar unuda ilave edin ve iyice çırpın. Son olarak kabartma tozunu da ilave edin birkaç kez daha karıştırın ve kek kalıplarına dökün. Karışımı kalıplara döktükten sonra kalan çikolatayı kırılma yerlerinden parçalara ayırın ve parçaları kalıpların içlerine koyun çikolata kalıbın ortasına inecektir. 170 derecede 15 dk pişirin.
Kekimiz hazır. Dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.😊

*Kekin hamuruna yapacağınız çikolatanın paketlerden olaması şart değil. Dilerseniz kahvaltılık çikolata da kullanabilirsiniz.

*Kalıpların üzerine koyacağınız çikolata parçaları oda ısısından biraz daha sıcak olmalı. Biraz erimeye başlamış olmalı ki kalıbımızın ortasına inerken erimeye başlasın ve dibe çökmesin.

*Keklerin üzerine çikolata parçaları yerine damla çikolata da koyabilirsiniz size kalmış. Ama ben çikolata parçalarını tercih ediyorum. Kekin içinde eriyip muhteşem bir tat veriyor.

*Keklerin üzerini dilerseniz krema, krem şanti yada çikolata sosu ile kaplayarak servis yapabilirsiniz. Lezzeti bir kat daha artacaktır.

Kakaosuz 


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1

Yorumlar