Közlenmiş Kapya Biberli Sos








Herkese merhaba☺ Bugün sizlere közlenmiş kapya biberli sos tarifi vereceğim. Çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Kapya biberin közlemesi çok güzel oluyor tabi sosa da ayrı bir lezzet veriyor. Kesinlikle yapmalısınız bu sosu dedikten sonra hemen tarife geçiyorum. 😉



Malzemeler


2 kg kapya biber
5-6 adet domates
1 baş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tuz 


Yapılışı


Kapya biberleri yıkayıp fırın tepsisine diziyoruz. Biberler yumuşayıp kabuklarından ayrılabilecek hale geldiğinde fırından çıkarıyoruz. (Ara ara kontrol edelim ki yanmasın) Kabuklarını soyduktan sonra yine kabuklarını temizlediğimiz sarımsaklar ile birlikte robotta çekiyoruz ve büyük derin bir tencerede pişirmeye başlıyoruz. Domateslerin de kabuklarını soyup robotta çektikten sonra biberlere ilave ediyoruz. (Domates soymanın pratik yolunu Domatesli Salatalık Turşusu tarifimden bakabilirsiniz) Sosumuz kaynamaya başladığında 2 yemek kaşığı tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağı da ilave ediyoruz. Biraz daha kaynatıp ocaktan alıyoruz ve konserve şişelerine dolduruyoruz. Kapaklarını kapattığımız şişeleri ters çeviriyoruz. Böylece sosumuzu daha uzun süre bozulmadan saklayabiliriz.☺

















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Tahinli Çörekler tarifimizi denediniz mi? 

* * * *




Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

Yorum Gönder