ERİŞTE BÖREĞİ

Börekten vazgeçemeyenlere beğenileceğini düşündüğüm pratik bir tarifim var. Erişte ve börek hamurunun aynı malzemeler ile hazırlanması nedeniyle erişte ile yapacağımız bu börek size su böreği tadını verecek. Su böreği yapmak zaman ve fazlaca zahmet istiyor biliyoruz. Canınız börek çekti ve yapmadıysanız erişte ile yapacağınız bu börek sizin için bir alternatif olacak.

MALZEMELER

1 paket erişte
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
Sıvı yağ
Su

İç harcı için isteğinize göre;

Maydanoz, peynir, kaşar peyniri, patates vs.

Su tencereye konur ve kaynamaya başlayınca erişte de eklenir. Erişte iyice haşlandıktan sonra sözgeçe alınır. Borcama bir miktar sıvı yağ döküldükten sonra suyu süzülen eriştenin yarısı borcama alınır ve isteğinize göre hazırlamış olduğunuz iç harcı eklenir. Kalan erişte de borcama konulur. Yoğurt ve yumurta bir kapta çırpılır ve eriştenin üzerine sürülür. Fazla olmamak kaydıyla bir miktar daha sıvı yağ eklenir.
170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.😊


Yorumlar