FIRINDA PATATES



MALZEMELER

5-6 adet patates
Tereyağı
Kaşar peyniri
Tuz

İç Harcı İçin;

Tavuk göğsü
2 adet domates
2 adet yeşil biber

Öncelikle patatesleri iyice haşlıyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz ve püre haline getirdiğimiz patatesin içine tereyağı ile birlikte ilave ediyoruz. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz ve kavuruyoruz. Biberleri ve domatesleride doğruyoruz. Tavuk suyunu çekmeye başlayınca biberleri ekliyoruz. Biberlerde sotelendikten sonra domatesi ve tuzunu ekliyoruz ve biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Etlerimiz iyice pişmiş olacak. Pür haline getirdiğimiz patateslerin yarısını borcama alıyoruz ve düz bir şekil almasını sağlıyoruz. Kaşar peynirinden ince dilimler keserek patateslerin üzerine diziyoruz. Tavuk sotemizide kaşar peynirin üzerine ilave ediyoruz ve iyice yayıyoruz. Kaşar peynirinden tekrar ince dilimler kesiyoruz ve aynı işlemi uyguluyoruz. Son olarak kalan patatesleride ekliyoruz ve en üste tereyağı ile birlikte yine kaşar peynirinden dilimler keserek diziyoruz.(Kaşar peynirini rendeleyerek de yapabilirsiniz.) 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuklu iç harcımızı ve kaşar peyniri dilimlerini püremizin üzerine ekliyoruz.

Kalan püremizi de ekliyoruz,

En üste yine kaşar peyniri dilimlerini diziyoruz.




Yorumlar