GARNİTÜRLÜ PİLAV

MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
Yarım kavanoz garnitür 
3 su bardağı sıcak su 
1 çay bardağı kadar mısır konservesi
Tuz
Sıvı yağ

Pirinci yıkayıp suyunu süzüyoruz. Sıvı yağı pilav tavasına alıyoruz. Yağ kızmaya başlayınca pirinci döküyoruz. Sürekli karıştırarak biraz kavuruyoruz. Suyu kaynayıp kavrulan pirince ekliyoruz. Pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Garnitürü ve konserve mısırı süzgeçe alıyoruz karıştırıyoruz ve suyunun süzülmesini bekliyoruz. Suyu iyice süzüldükten sonra garnitürümüzü pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz. Servis tabağına alıyoruz. 
Afiyet olsun.


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1



* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar