JALEBİ

Şerbetli tatlıları seviyorsanız bu tarifim tam size göre. Bir Hint tatlısı olan Jalebiyi yedikçe daha fazla yemek isteyeceksiniz. Yaptığınıza kesinlikle pişman olmayacaksınız. Evet tarifi veriyorum.😊

MALZEMELER

Hamuru için;

2 su bardağı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı kabartma tozu


Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı limon suyu

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Un, pirinç unu, yoğurt, zerdeçal ve kabartma tozunu 1 bardak suyuda ekleyerek karıştırıyoruz. Krep hamurundan biraz daha koyu kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini kapatıyoruz ve sıcak bir yerde 1-2 saat kadar bekletiyoruz.  Bu sırada şerbeti hazırlamaya başlıyoruz.
Su ve şekeri kaynatıyoruz. Daha sonra limon ve gül suyunuda ekleyip biraz daha kaynatıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Tavaya sıvı yağı alıyoruz ve kızdırıyoruz. Hamuru krema torbasına döküyoruz ve yağın üzerine halkalar oluşturarak sıkıyoruz. Bu şekilde farklı halklar oluşturuyoruz ve iki tarafını çevirerek kızartıyoruz. Yağdan aldığımız halkaları ılık şerbete batırıp az bekletip çıkarıyoruz. Daha sonra fazla yağı çekmesi için kağıt havlu üzerine alıyoruz.
Afiyet olsun.


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

Yorumlar

  1. Ayy ne güzel ve ilginç bir isimmiş bu bayıldım.: ) Jalebi demek.: ) Sırf ismi için bile denenecek bir tatlı. Hafif de olur sanırım. Yalnız Hintliler tatlıya bile zerdeçal koymuş helal olsun : ) Gerçekten çok faydalı bir şey zerdeçal ben hep çayını içerim, pilava koyarım hatta fesleğenli zerdeçallı makarna da süper oluyor. Ama tatlısını ilk kez duydum. Deneyeceğim bunu. Teşekkürler Ayşe Hanım : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisiniz kesinlikle Hintliler biliyorlar ağızlarının tadını:) zerdeçal ve gül suyu güzel bir aroma veriyor bu tatlıya:)

      Sil
  2. Jalebi...Ne kadar değişik bir ismi var. Tadını çok merak ettim becerebilir miyim bilmiyorum ama denemeye değer :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jalebi bir Hint tatlısı Seda hanım. Bizdeki halka tatlısına benziyor biraz. Deneyin yapabilirsiniz neden olmasın 😊

      Sil
  3. bizden bi tatlıya benziyor şekil olarak değil ama yapılış olarak benzeyen bir tatlı.. hangi tatlıya benzediği ismi aklıma gelmiyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder