Sizlere yine beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarifim var. Tavuk ve krep birleşiminden çıkan bu tadı denemelisiniz mutlaka. Tarife geçelim.
MALZEMELER
Krep İçin
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Un, tuz
İçine
Tavuk göğsü
Domates, biber
İsteğe göre mantar
Tuz
Karabiber, kimyon
Üzeri için
Domates
Kaşar peyniri
Krep malzemelerini karıştırıyoruz. Krep tavamızı ocağa koyuyoruz. Krep hamurundan birer kepçe tavamıza koyuyoruz ve iki tarafınıda pişiriyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Kreplerimiz hazır. İç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz. Tavuk göğsünü, domatesi, biberi ve varsa mantarları küçük küçük doğruyoruz. Tavaya biraz yağ koyup malzemeleri ekliyoruz ve soteliyoruz. Baharatlarıda isteğimize göre ilave ediyoruz. Sotelenen iç harcımızı ocaktan alıyoruz. Kreplerimizi arka yüzü yukarı gelecek şekilde tezgaha seriyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı alarak krepin üzerinde yayıyoruz. Bohça katlar şekilde krepimizi katlayıp diğer yüzünü çeviriyoruz ve yağlamış olduğumuz borcama koyuyoruz tüm kreplerimizi bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri koyup kürdan batırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tavuklu krep bohçamız servise hazır.
Afiyet olsun.😊
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Fırında Karnabahar tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.
Tavuklu Krep Bohçası |
MALZEMELER
Krep İçin
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Un, tuz
İçine
Tavuk göğsü
Domates, biber
İsteğe göre mantar
Tuz
Karabiber, kimyon
Üzeri için
Domates
Kaşar peyniri
Krep malzemelerini karıştırıyoruz. Krep tavamızı ocağa koyuyoruz. Krep hamurundan birer kepçe tavamıza koyuyoruz ve iki tarafınıda pişiriyoruz. Hamurumuz bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. Kreplerimiz hazır. İç malzemesini hazırlamaya başlıyoruz. Tavuk göğsünü, domatesi, biberi ve varsa mantarları küçük küçük doğruyoruz. Tavaya biraz yağ koyup malzemeleri ekliyoruz ve soteliyoruz. Baharatlarıda isteğimize göre ilave ediyoruz. Sotelenen iç harcımızı ocaktan alıyoruz. Kreplerimizi arka yüzü yukarı gelecek şekilde tezgaha seriyoruz. İç harcımızdan bir yemek kaşığı alarak krepin üzerinde yayıyoruz. Bohça katlar şekilde krepimizi katlayıp diğer yüzünü çeviriyoruz ve yağlamış olduğumuz borcama koyuyoruz tüm kreplerimizi bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri koyup kürdan batırıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tavuklu krep bohçamız servise hazır.
Afiyet olsun.😊
Tavuklu Krep Bohçası
Tavuklu Krep Bohçası
Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Güzel görünüyor. Eline sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim.😊
SilKrep poğaça, enfes görünüyor ellerinize sağlık 🤗
YanıtlaSilTeşekkür ederim Seda hanım😊❤
SilTavuklu krep poğaçası çok güzel olmuş, tebrikler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Fatih bey :)
SilKırmızı etten de olabilir mi Ayşe hanım krep poğacası
YanıtlaSilAçıkcası denemedim hiç Yusuf bey ama olur diye düşünüyorum bir denemek lazım :)
SilTavuklu krep poğaçası çok güzel görünüyor,Elinize Sağlık.
YanıtlaSilkrebi çok severim zaten böyle bohçayla daha güzel olmuş elinize sağlık :)
YanıtlaSilKrepi bende çok seviyorum. Her şey yakışıyor tavuk ve mantarda çok yakıştı tavsiye ederim :)
SilTavuklu krep bohçası farklı bir tarif. Daha önce kreple yapılan etli bir yemek ikram etmişlerdi gittiğim bir yerde. Eminim bu da çok güzel olmuştur. Denemek gerekli. Elimize sağlık Ayşe Hanım.
YanıtlaSilEtlisini yemedim hiç ama eminim güzeldir Gülhan hanım. Tavuk ve mantarla da ayrı bir güzel oldu. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 😊❤
Sil