FIRINDA BEŞAMEL SOSLU TAVUK (KELEBEK)

Tavuğu beşamel sos ile hiç denediniz mi bilmiyorum. Ama denemediyseniz kesinlikle ama kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Tavuğu birçok çeşit baharat ve sos ile yapabilirsiniz. Her şekilde lezzetli olacaktır ki zaten baharatsız ve sossuz bile yapılsa tavuğun kendine has güzel bir tadı vardır. Beşamel sosun o güzel lezzeti ile tavuğun muhteşem tadı birleşince ortaya yemeye doyamayacağınız bir tat çıkıyor ve birbirini bulan iki lezzet de adeta birbirlerini taçlandırıyor.

Beşamel Soslu Tavuk

MALZEMELER

1 paket tavuk (kelebek)
3 adet orta boy patates
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
Tuz


  • Öncelikle patatesler soyulup küp küp doğranır ve borcama alınır. Tavuklar yıkanır, baharatlarda eklenerek onlarda borcama alınır ve karıştırılır. Fırında pişmeye bırakılır. Beşamel sos için tereyağı tavaya alınarak eritilir. Eriyen yağa 1,5 yemek kaşığı un ilave edilerek kavrulur. Daha sonra 2 su bardağı süt ilave edilir ve çırpıcı ile iyice çırpılır. Tuzda ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alınır. Beşamel sosumuz hazır. Bu sırada pişmekte olan tavuk fırından alınır. Hazırlanan beşamel sos tamamını kaplayacak şekilde tavukların üzerine dökülür. Kaşar peyniri rendelenir ve beşamel sosun üzerine dökülür. Tekrar fırına konularak 15 dakika daha pişirilir.

Ve beşamel soslu tavuğumuz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.😊

*Beşamel sos yağlı olduğu için tavuğa yağ dökülmemeli, dökülürse çok yağlı olur. Bu yüzden tavuğu kendi yağıyla pişirmenizi tavsiye ederim. Hem daha az yağlı hem de daha lezzetli olacağına emin olabilirsiniz.

Beşamel Soslu Tavuk


Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.



Yorumlar