FIRINDA MANTARLI ET YEMEĞİ


MALZEMELER

300 gr dana eti
10 adet mantar
3 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
Tuz, kırmızı biber, kara biber,
Sıvı yağ,
1 su bardağı su

Öncelikle eti kuşbaşı doğruyoruz ve borcama (yada fırın tepsisine) alıyoruz. Mantarları güzelce yıkayıp küçük küçük doğruyoruz.(çok küçük olmayacak) Patatesleri de küp küp doğrayıp mantarlarla birlikte borcama alıyoruz. Sarımsakları ada doğruyoruz ve ekliyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip yağını da döktükten sonra karıştırıyoruz ve 200 derece fırında pişiriyoruz. Mantarların suyunu çektikten sonra 1 bardak sıcak suyu da ilave ediyoruz. Etler pişinceye kadar fırına bekletiyoruz.
Afiyet olsun.



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.



Yorumlar

Yorum Gönder