İÇLİ KÖFTE


İçli köfte yapmayı eminim ki birçoğunuz benim gibi gözünüzde büyütüyorsunuzdur. Yapanlara hep imrendiğim bu yemek biraz uğraştırıcı olsa da yapılamayacak kadar zor değilmiş. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Eminim ki tadına doyamayacaksınız. Bu ölçülere göre 20-22 adet içli köfte elde edebilirsiniz. İçli köftenin tarifine geçelim.

MALZEMELER

İç harcı için;

300 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

Dışı için

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağında yakın un
1 yumurta
Tuz

Öncelikle kıyma tavaya alınır ve suyunu çekene kadar kavrulur. Sıvı yağ ilave edilir ve ince ince doğranan soğanlarda eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Baharatlar, maydanoz ve salça eklenir. Soğanlar kavruluduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Dışı için ince bulgur kısır yapar gibi 1 bardak kaynar suyla ıslatılır. Suyu çektikten sonra irmik, un, tuz ve yumurta ilave edilerek iyice yoğrulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa olmuş demektir. Eller ıslatılır ve cevizden biraz büyük parçalar alınır.  Avuç içinde şekil verilerek uç kısmından içeri doğru parmak ile açılır. Kenarları ince olmalı. Açılan kısma iç harcından konulur ve uç kısmı kapatılır. Limona benzer bir şekil verilir. Bu işlemler sırasında kolay şekil verebilmek için eller ıslatılmalı. Tamamına aynı işlem uygulandıktan sonra sıvı yağ derin bir kaba alınır ve kızdırılır. İçli köfteler kızartılır servis tabağına alınır.
Afiyet olsun.






Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Çikolatalı kek tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *

Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar