MELİKE OLGA HANIMDAN KAPLUMBAĞA KURABİYE

Melike hanımın marifetli ellerinden güzel mi güzel şirin mi şirin bir kurabiye tarifimiz var bugün. 😊 Bu kurabiyelerin özellikle çocukların vazgeçilmezi olacağına eminim. O halde buyrun tarife. 😊💐💐💐

MALZEMELER

Hamur için

200 gr tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (3 su bardağı kadar)

1 yemek kaşığı kakao
Gövde için gıda boyası
Gözler için çörek otu

Hamur malzemeleri bir kaba alınır ve yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurun dörtte birine kakao ilave edilir ve tekrar yoğrulur. Kalan büyük parçaya da yeşil gıda boyası ilave edilir, o da tekrar yoğrulur. Gıda boyası ile yoğrulan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak küçük toplar elde edilir. Yeşil hamurdan yapılan yuvarlaklardan 5 tane alınır ve arkalı önlü dizilir. Bir tane de üzeri için iki elin arasında bastırılarak 1 liradan biraz daha büyük bir daire elde edilir ve yuvarlakların üzerine konulur. Kakao ile yoğrulan hamurdan da fındıktan biraz büyük parçalar alınır yuvarlanır aynı şekilde iki el arasında bastırılır biraz ve  şişe kapağı yada benzeri bir alet ile üzerinden bastırılarak şekil verilir. Yuvarlak şeklin kenarlarından bıçak ile yada kürdan ile 4 adet çizik atılır ve oda resimdeki şekilde yeşil hamurun üzerine konulur. (Dilerseniz kapak yerine kürdan ile kare şekiller de verebilirsiniz.) Çörek otu ile gözleri yapılır ve çay kaşığının ucu ile bastırarak ağız kısmı yapılır. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.


Melike Olga hanıma bu güzel kurabiyelerin tarifini bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum. 👏👏 👏 👏 

Deneyeceklere afiyet olsun.

* * *

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.


Yorumlar

  1. Çok güzek görünüyorlar, ellerine sağlık yapanların😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder