MİLFÖY TATLISI (YALANCI PROFİTEROL)

Profiterol yapmak birçoğumuz için zahmetli görünür. Severiz, yapmak isteriz, ancak bazen vaktimiz olmaz. Bazen ise uğraşmak istemeyiz. İşte böyle zamanlarda ve özellikle de ani gelen misafirlere kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik bir profiterol tarifi vereceğim. Her zaman kurtarıcı gibi imdadımıza yetişen milföyden bu kez profiterol yaptık ve çok da güzel oldu. 😊 Şimdiii bu pratik profiterol nasıl yapılır tarifine geçelim.

MALZEMELER

12 - 13 adet milföy

İçine;

Yarım litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Öncelikle muhallebi için gerekli olan süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı tencereye alınır ve koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirilir. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edilir ve iyice çırpılır. Kaynayıp göz göz olduktan sonra ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Bu sırada milföyler hazırlanır. Tezgahın üzerine serilen milföyler 4 küçük kareye bölünür. 4 e bölünen milföyler pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine sık bir şekilde dizilir. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Muhallebi ve milföyler ılıdıktan sonra kabaran milföyler ortadan ikiye ayrılır. Her iki parçasına da krema sürülür ve kapatmadan önce bir dilim muz koyulur. ( sevdiğiniz başka bir meyvede olabilir. ) Hazırlanan profiteroller servis tabağına alınır. Üzerleri çikolata sosu ile süslendikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.



Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Nişastalı Çatlak Kurabiye tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar