MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Sofralarımızın vazgeçilmezidir tatlılar. Özellikle de Ramazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Bazılarımız hafif olsun diye sütlü tatlıları tercih ederken, bazılarımızda şerbetli tatlılardan vazgeçemez. Her ne kadar Ramazan ayının ilkbahar - yaz aylarına denk gelmesi daha hafif tatlılara yöneltse de bizleri şerbetli tatlılara da hayır diyemediğimiz bir gerçek. Bu yazımda sizlere Ramazan ayı denilince akla ilk gelen tatlılardan biri olan Kemalpaşa tatlısının muhallebi ile olan uyumundan bahsedeceğim. Kemalpaşa tatlısını sevmeyen pek yoktur sanırım. Peki Kemalpaşa tatlısını muhallebili denediniz mi hiç. O halde sofralarınızı şenlendirecek Muhallebili Kemalpaşa tatlısının tarifini veriyorum sizlere.😊




MALZEMELER

1 Paket Kemalpaşa tatlısı
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı limon suyu


Muhallebi için
6 su bardağı süt
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

Öncelikle şerbeti ve Kemalpaşa tatlısını hazırlıyoruz. 3 su bardağı şekeri yine 4 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra kemalpaşa tatlılarını ilave ediyoruz. 10-15 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.  Muhallebimizi hazırlıyoruz. 6 su bardağı süte 5 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve en son 2 yemek kaşığı irmik ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Kaynayıp göz göz olduktan sonra ocaktan alıyoruz ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Kemalpaşa tatlılarını tart kalıbımıza (ben tart kalıbı kullandım siz dilerseniz borcam yada başka kalıp da kullanabilirsiniz) ters şekilde diziyoruz. Muhallebimizi de kalıbımıza tatlıların üzerine döküyoruz. 2-3 saat kadar dolapta dinlendirdikten sonra tatlımızı dolaptan çıkarıyoruz ve servis tabağımıza ters çeviriyoruz. Üzerine dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.😊


















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Cocostar Pasta tarifimizi denediniz mi?
Tarif için buraya tıklayın.

* * * *

Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Hem sütlü hem şerbetli tatlı bir arada. İlginçmiş gerçekten. Ellerinize sağlık Ayşe Hanım.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki tat bir arada muhteşem oluyor Gülhan hanım.😋😋

      Sil

Yorum Gönder