KARAMELLİ MİNİ YANARDAĞ PASTA

Dış görünüşü ile yanardağı andıran, içindeki kremada sürprizler barındıran yedikçe yemek isteyeceğiniz yanardağ pastanın minikleri de bir o kadar güzel oldu. Bakalım sizler bu tarifimi beğenecek misiniz. Şimdi sizlere bu mini yanardağ pastaların tarifini veriyorum.😊

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağına yakın un
3 yemek kaşığı kakao

İçine;
1 paket krem şanti
Karamel
Damla çikolata

Üzeri için;
Pasta süsleri

Yapılışı

Yumurtaların beyazlarını ayırıp çırpma kabına alıyoruz ve şeker ile iyice çırpıyoruz. Beyazlaşıp köpürmeye başladıktan sonra yumurta sarılarını de ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz. 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, vanilya, 3 yemek kaşığı kakao ve unu da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Son olarak kabartma tozunu da ekleyip biraz karıştırıp kalıpların yarısına kadar döküyoruz. (Ben üst kısmını kolay kesebilmek için çiçek şeklindeki kalıplardan kullandım siz normal kalıp da kullanabilirsiniz) 170 derece fırında çatal yada kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz. (Benim fırınım 180 derecede üzerini ve altını yakıyor ve içi pişmiyor. Bunun için 160 - 170 derecelerde pişiriyorum. Siz kendi fırınınıza göre sıcaklığını ayarlayabilirisiniz.) Kekimiz piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada üzeri için krem şantimizi hazırlıyoruz. 1 çay bardağı süte 1 paket krem şantiyi ekleyip iyice çırpıyoruz ve damak tadınıza göre karamelini ve damla çikolataları da ilave edip karıştırdıktan sonra buzdolabında bir müddet bekletiyoruz. Karamel ve damla çikolata yerine muz vs. de kullanabilirsiniz.  Keklerimizi kalıplarından çıkararak ortalarından ikiye bölüyoruz. Üst kısmını üçgen şeklinde parçalara ayırıyoruz. Tabanları 2 şer yemek kaşığı süt ile ıslatıyoruz. Üzerine karamelli ve damla çikolatalı krem şantiden dolu dolu 1 yemek kaşığı alıp kekimizin tabanlarının üzerine koyuyoruz ve kubbe şekli veriyoruz. Üçgen kestiğimiz üst kısımları da kenarlara yapıştırıyoruz. Üzerini pasta süsleri ile yada dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. 1-2 saat buzdolabında bekletmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun. 😊





Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Kahvaltılık börekler tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Merhaba. Güzel tarif emeğinize sağlık.
    Yanlış anlamazsanız siteniz hakkında bir kaç önerim var:
    1)Resim boyutlarınız çok büyük facebookta düzgün şekilde paylaşılmıyor. Diğer boyutlar farklı olsa bile her zaman ilk resim 602x315 boyutu olmalıdır.
    2) Temanızın üst kısmı çok geniş kalıyor, ayrıca kazanç sağlamak içinde pek uygun değil. temayı mümkünse değiştirmelisiniz.
    3) Temanın ust kısmına tatlı tarifleri, yemek tarifler,çorba tarifleri şeklinde kategoriler açmanız her bakımdan iyi olur.
    şimdilik bu kadar başarılar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Temayı değiştirmişsiniz, bu biraz daha kazanç bakımından iyi olur. Fakat istenilen tema bu değil. Neyse son mesajım olarak bir sitede başarıya ulaşmak istiyorsanız insanlara cevap vererek onların yazdıklarına değer verdiğinizi göstermeniz gerekir. hem bu nezaket icabi şarttır.Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın. Mutlu günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız kusura bakmayın çok fırsat bulamadım cevap yazmaya ancak temayı değiştirebildim. Bir süredir yeni paylaşım da yapamıyorum zaten. Önerileriniz için teşekkür ederim. Zaman ayırıp yazdığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım

      Sil
  3. Ne değişik bir tarifmiş bu Ayşe Hanım. Hiç duymamıştım. Güzel görünüyor. Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi tavsiye ederim Gülhan hanım tadı da güzel oluyor 😊

      Sil
  4. Harika görünüyor ellerinize sağlık 🤗

    YanıtlaSil
  5. Ben yapmasını değilde yemesini çok seviyorum :) Şaka bir yana çok güzel görünüyor elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) yapması zevkli yemesi tabiki daha zevkli :)

      Sil
  6. Karamelli mini yanardağ pastayı ilk kez sizden öğreniyorum ve deneyeceğim görünümü kadar tadı da eminim çok güZeldir elinize sağlık Ayşe hanımcım 🌸🌸🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tavsiye ederim Seyhan hanım beğeneceğinize eminim :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için 😊❤❤

      Sil

Yorum Gönder