KİRAZLI MAGNOLİA

Bu yazımda sizlere son zamanların favori tatlarından birisi olan magnolia tarifi vereceğim. Hafif olması ve muhteşem tadı ile özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olacak bu tatlıyı istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz. Malzemelerin hemen hemen hepsi evlerimizde bulunabilecek malzemelerdir. Meyve seçiminde ise mevsimine göre dilediğiniz meyveden yapabilir yada o an evinizde bulunan herhangi bir meyveyi kullanabilirsiniz.



MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağına yakın nişasta
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema

2 paket eti burçak bisküvi (istediğiniz başka bir bisküviyi de kullanabilirsiniz)
1 kase dilimlenmiş kiraz yada istediğiniz herhangi bir meyve
Antep fıstığı, damla çikolata, kullandığınız meyve ile de süslemesini yapabilirsiniz.

Yapılışı

Süt, şeker, un, irmik, nişasta, yumurta ve vanilya bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra sıvı krema ilave edilir ve prüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Bisküviler robottan geçirilir ve kuplara 2 yemek kaşığı kadar çekilen bisküviden konulur. Çekirdeği çıkarılıp dilimlenen kirazlar kenarlara dizilir ve üzerine hazırlanan muhallebiden yine 2 kaşık kadar konulur. Tekrar bisküviden konulur ve kirazlar aynı şekilde konularak muhallebi ilave edilir. Malzemeler bitinceye kadar kuplara bu şekilde konulduktan sonra üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben Antep fıstığı, damla çikolata ve kalan kirazları kullandım süslemede. Kirazlı magnolialarımız servise hazır. Biraz buzdolabında soğuduktan sonra tüketmenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.😊



Dilerseniz çilek, muz, kivi vs. gibi meyvelerle de hazırlayabilirsiniz. Denemeniz gereken hafif ve güzel bir tarif.👍👍👍


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Damla çikolatalı üzümlü kek tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

Yorum Gönder