TAVADA YALANCI SU BÖREĞİ (GERÇEK SU BÖREĞİ TADINDA)


Su böreği malum zahmetlidir biraz uğraştırır. Bu yüzden de çok sevsek bile her canımız istediğinde yapmayız. Peki hazır yufka ile tavada su böreği olur mu? Evet hazır yufka ile tavada su böreği yapılabilir. Hem de gerçeği kadar güzel olur. Çok canınız istedi ama yapma ya da bilemiyorsunuz yada misafiriniz gelecek ve fazla da vaktiniz yok diyelim işte bu durumlarda bu tarifle çok kısa sürede böreğiniz hazır. Misafirlerinize, eşinize, çocuklarınıza yapabileceğiniz pratik bir tarif. Gerçek su böbreğini de aratmıyor. Bu yüzden acil durumlarda yada istediğiniz her zaman tercih edebilir bu tarifi uygulayabilirsiniz. Hem su böreği tadında hem de pratik olan bu tarifi şimdi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.😊

MALZEMELER

3 adet yufka
1 adet yumurta
Maydanoz
Yeteri kadar lor peyniri
Sıvı yağ
Soğuk su
Yarım şişe maden suyu

Yapılışı

Öncelikle maydonozu yıkayıp doğruyoruz. Doğradığımız maydonozu lor peyniri ile karıştırıyorum ve biraz da sıvı yağ ilave ediyoruz. Yumurtayı bir kaba kırıyoruz ve biraz sıvı yağ ve yarım şişe maden suyu ile çırpıyoruz. Yufkayı temiz bir zemine seriyoruz. Hazırladığımız yumurtalı karışımdan fırça ile yufkaya sürüyoruz. İç harcımızdan üzerine serpiyoruz. Yufkayı ortadan önce 2 parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz parçaları da aynı şekilde ortadan 2 parçaya bölüyoruz. Elimizde üçgen şeklinde 4 parça oluyor ve parçaları kalın tarafından başlayarak kenarlarını kıvırıp ince uca doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Tavaya (ben seramik tava kullandım siz seramik yerine teflon yada granit de kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz ve tavanın ortasından başlayarak doluyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak kenarlarından dolamaya devam ediyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde dolayıp tavanın tamamını kapladıktan sonra elimizle üzerinden hafif bastırıyoruz. Üzerini hafif geçecek kadar soğuk su ekleyip 5 dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra üzerinden bastırarak tavadaki fazla suyu süzüyoruz. Üzerine sıvı yağ gezdiriyoruz ve önce orta ateşte, kızarmaya başladıktan sonra da kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra bir tepsi yardımı ile ters çevirip diğer tarafını da pişiriyoruz. Böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.😋





Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Sebze Çorbası tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Ayy bu tarif resmen benlik. Fırınım yok malesef, artık tavada börek yapabilirim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder