Nektarin ve Şeftali Reçeli

Yaz aylarının gelmesi ile hanımlar başladı kışlık hazırlıklara. Salçalar kaynamaya, soslar, yemeklikler yapılmaya başladı bile. Tabiki reçellerde bu hazırlıklar içerisinde yerini aldı. Doğruyu söylemek gerekirse pek reçel seven birisi değilim. Ama bu reçel benim gibi reçel sevmeyen birinin bile gönlünü fethetti desem abartmış olmam sanırım. Nektarin ve şeftali reçeli sevdiğim birkaç reçelden bir tanesi. Diğerlerinin tariflerini de sonraki yazılarımda vereceğim inşallah. Mutlaka denemeniz gereken bu güzel reçelin tarifine geçelim şimdi.

MALZEMELER

1 kg şeftali yada nektarin (yumuşak olmayacak)
800 gr toz şeker
Yarım tatlı kaşığı limon tuzu

Yapılışı

Şeftalinin/ nektarinin kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küp küp doğranır ve derin bir tencereye alınır. Üzerine 800 gr toz şeker ilave edilir ve şeftalinin kendi suyunu salması için 1 gece bekletilir. Şeftaliler/nektarinler suyunu saldığında tencere ocağa alınır. Kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Ara ara tahta bir kaşıkla karıştırılır. Reçel yavaş yavaş koyulaşıp kıvam almaya başladıktan sonra yarım tatlı kaşığı limon tuzu da ilave edilerek kısa bir süre daha pişirilir ve daha sonra ocaktan alınır. Afiyet olsun.

Şeftali ve Nektarin Reçelinin Püf Noktası

-Toz şeker miktarını dilerseniz bire bir ölçü olarak da ayarlayabilirsiniz.
-Şeftalilerin reçeli pişirirken erimemesi için sert yapıda şeftali kullanmanız ve reçeli çok fazla karıştırmadan pişirmeniz önemli.
-Daha açık renkte bir reçel hazırlamak için; şeftalilerin ve nektarinlerin çekirdeğe yakın kırmızı olan kısımlarını alabilirsiniz.
-Reçelin şekerlenmemesi için limon tuzunu mutlaka ilave edin.
-Reçelinizi uzun süre bozulmadan saklayabilmek için güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.




Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Yumurtalı Mantar tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar