TAVUKLU KABAK DOLMASI (3 Kişilik)

Anneciğimin ellerinden muhteşem bir lezzet tavuklu kabak dolması. 😋 Evet sizlerin de beğeneceğinizi düşündüğüm, tavsiye edebileceğim güzel bir yemek. Daha önce hiç denemediğim ve denemediğime pişman olduğum tarif. Kabak ve tavuk birbirine bu kadar yakışıyor, böyle güzel bir yemek çıkıyormuş ortaya. Ee anne eli değince de başka güzel oluyor tabi. 😊 Şimdi anneciğimin yaptığı bu güzel yemeğin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizlerin de benim kadar beğeneceğinizi düşünüyor ve umuyorum. 😊  O halde tavuklu kabak dolmamızın tarifine geçiyorum.

MALZEMELER
3 adet kabak
1 parça tavuk göğsü
1 adet soğan
3-4 adet biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığına yakın tuz
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI

3 adet orta boy kabak güzelce yıkanır ve ortadan ikiye  bölünür. Bir tencerede su kaynatılır ve kabaklar suda haşlanır. Soğan incecik küp şeklinde doğranır, biberler de doğranır.   Küçük küçük doğranan tavuk göğsü soğan ve biberlerin üzerine eklenir ve kavrulur. Daha sonra 1 yemek kaşığı domates salçası ile 1 tatlı kaşığına yakın tuz ilave edilir. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber de eklenir ve hazırlanan tavuklu iç harcı haşlanan kabaklara doldurulur. İçi doldurulan kabaklar fırın tepsisine dizilir. 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenir ve 15-20 dakika pişirilir. Tavuklu kabak dolmamız servise hazır. Deneyeceklere.şimdiden afiyet olsun.😊


Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Yumuşacık puf poğaçalarım tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Bu kesinlikle denenmesi gereken bir tarif diye düşünüyorum. Kabağı çok severim gerçekten. :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder