Sizlere harikaa, muhteşemmm, tadına dıyamayacağınız bir reçel tarifi daha vereceğim. İNCİR REÇELİ!.. İncir reçeli bence reçellerin şahı.😊😋😋 Kahvaltı sofralarında mutlaka olması gereken lezzet! Kıvamını da tutturursanız yemelere doyamazsınız. İncir reçelini yapacaksanız öyle 1 kavanoz yeter diye düşünmeyin sakın. Fazla yapmadığınıza pişman olursunuz. Bu kadar övgü yeter dediğinizi duyar gibiyim. 😊 O halde sizleri çok bekletmeden bu muhteşem reçelin tarifine geçeyim.😊
MALZEMELER
3 kg incir
3 kg şeker (ölçüye göre ayarlanacak)
1 Tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı
3 kilo inciri güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız icirleri 6 parçaya bölüyoruz. Sonra bütün incirleri ölçüyoruz ve bir ölçü incir bir ölçü şeker koyarak hepsini derin bir tencereye alıyoruz. Daha sonra hiç bekletmeden kararmaması için ocağa koyup kaynamaya bırakıyoruz.
* Dikkat edelim kısık ateşte olursa dibe çöküp yanabilir.
Ara ara karıştırıyoruz. Biraz kaynadıktan sonra şekerlenmemesi için limon tuzunu atıyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz. Reçelimiz kıvamını alınca ocaktan alıyoruz ve sıcak iken kavanozlara dolduruyoruz kapaklarını kapatıp ters çeviriyoruz ki konserve gibi olsun.
Deneyeceklere afiyet olsun.😋
Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Nektarin - Şeftali Reçeli tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.
* * * *
Yorumlar
Yorum Gönder