MALZEMELER
8-9 adet orta boy patates
200 - 250 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
8-10 dal maydanoz
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Üzeri için
1 adet domates
Kızartmak için
Sıvı yağ
Yapılışı
Patateslerimizi soyup ortadan ikiye kesiyoruz. İçlerini kaşıkla oyuyoruz ve her iki tarafını da kızgın yağda kızartıyoruz.
Soğan ve Sarımsakları rendeliyoruz ve başka bir tavada tereyağı ile kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip karıştırıyoruz. Rengi dönünce salçayı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
İç harcımız biraz soğuduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra içini oyup kızarttığımız patateslerin içlerine dolduruyoruz.
Borcam yada fırın tepsisine diziyoruz. 1 adet domatesi dilimlere ayırıyoruz ve içini doldurduğumuz patateslerin üzerine birer dilim domates koyuyoruz. Son olarak 1 su bardağı salçalı suyu da ilave edip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.😋
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Ceylan Balığı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.
* * * *
Çok güzel bir tarif olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilGüzele benziyor denemek lazım elinize sağlık
YanıtlaSilDeneyin mutlaka pişman olmayacaksınız emin olun :)
Silpeki ayşe hanım teşekkürler.
Silwoww yine bir sanat eseri.
YanıtlaSilVe yine muhteşem bir yorum:) çok teşekkür ederim :)
SilPatates denildi mi akan sular durur benim için. Her türlü yapılışına bayılırım patatesin. Bu da mükemmel görünüyor. Tarif listeme bir yeni tarif daha eklendi sayenizde teşekkürler.:)
YanıtlaSilÇok sevindim Gülhan hanım beğenmenize:) siz de bendensiniz demek bende accayip patatesçiyim her gün yesem bıkmam :)
SilVallahi kilo alacaz :) Teşekkürler bu güzel tarif için :)
YanıtlaSilBende teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için :)
SilEllerinize sağlık harika gözüküyor :)
YanıtlaSil