Fırında Karnabahar (Muhteşem Lezzet)



Pratik yemekler


Herkese merhaba.:) Bugün ne pişirsem diye düşünen yada pratik yemek tarifleri arayan hanımlar beyler sizi bu tarafa alalım😊 Bugün sizlere güzel  ve pratik bir tarifim var. Karnabahar sevenlerin (hatta sevmeyenlerinde diyebilirim) çok beğenecekleri bir tarifim. Karnabaharın faydalarını saymakla bitiremeyeceğim için hiç o konuya girmiyorum.:) Ama Renkli Blog Sayfam adresinden karnabaharın faydalarını (ve merak ettiğiniz daha birçok şeyi) öğrenebilirsiniz.  Fırında karnabahar nasıl yapılır? Bilmeyenler için hemen tarife geçelim.:)

MALZEMELER

1 adet orta boy karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt (dilerseniz yoğurt da kullanabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber


Üzeri için

Kaşar peyniri


Yapılışı

Karnabahar küçük küçük doğranır ve tuzlu suda haşlanır. Un, süt ve yumurta çırpılır. Tuz ve biber ilave edilir. Haşlanan karnabaharlar da bu karışıma ilave edilir. Karışım yağlanan borcama dökülür ve üzeri hafif kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Bu sırada kaşar peyniri rendelenir.  Üzeri kızarmaya başlayan karnabaharın üzerine rendelenen kaşar peynirde dökülür. 10 dakika daha pişirilen karnabahar fırından çıkarılır ve servis edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.:)












Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Ev Usulü Adana Kebap tarifimizi denediniz mi? 
⬅ Tarif için

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Lezzetli olabilirr :) Tarifiniz için teşekkürler. Herkes karnabahar sevmez. Pişirme şekli bu nedenle önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. Ben sevmeyenlerin bile karnabaharı bu şekilde seveceğini düşünüyorum :)

      Sil
  2. yemekler ile aram iyidir aslında. yalnız bir şu karnabahar. birde haşlama tavuk bir türlü sevemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabaharı bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Seveceğinize eminim :)

      Sil
  3. karnabaharı o kadar çok severim ki biz patatesle birlikte fırında yapıyoruz bunu kesin deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim deneyin mutlaka pişman olmayacaksınız :)

      Sil
  4. Fırında karnabaharı daha önce denemiştim ben gerçekten mükemmel oluyor Ayşe Hanım. Elinize sağlık. Muhteşem görünüyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Gülhan hanım :) sizde beğendiğinize göre muhteşem lezzet demekte haksız değilim değil mi:)

      Sil
  5. Fırında karnabahar denemek lazım, çok lezzetli görünüyor :)

    YanıtlaSil
  6. Severim ben güzelde görünüyor harika bir lezet olduğunu düşünüyorum karnıbaharın. Bu tarif için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben güzel yorumunuz için teşekkür ederim asıl. Karnabahar hem sağlıklı hem de gerçekten lezzetli.

      Sil
  7. Karnıbahar, brokoli ve kabak mücver hiç benim yemek tarzıma uygun değil elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl yapıldığı önemli diye düşünüyorum. Karnabahar severim bu şekilde daha çok sevdim. Brokoliyi sadece limonlayım yemeyi seviyorum. Kabak mücverde benim favorilerimdendir:)

      Sil
  8. Karnıbaharın kızartmasını seviyorum bu da çok güzel olmuştur. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızartmasını seviyorsanız bu şekilde daha çok seveceksiniz diyebilirim. Güzel yorumunuz için de çok teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Bence bu sayede karnabaharı yemeyen kişi kalmaz :) Elinize Sağlık Ayşe Hanım

    YanıtlaSil
  10. Ben yemeğini sevmem, sadece bu şeklini severim. Hem yemek hem tatlıda hep benim sevdiklerimi yazıyorsunuz dikkat ediyorum da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunda sevindim işte😊😄😄çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için 💐

      Sil
  11. Ellerinize sağlık Ayşe hanım
    Bana da yer vermişsiniz çok teşekkür ediyorum 🌸
    Bende fırında beşemal soslu yaparım genelde karnabaharı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder