Merhaba sevgili yemeksever takipçilerimm😊 Bugünkü tarifim özellikle balıkseverler için. Muhteşem bir lezzet olan somon balığı tarifitarifini vereceğim. Fırında somon balığı nasıl pişirilir merak edenler için hemen tarife geçelim.
Fırında Somon Balığı |
MALZEMELER
1 kg somon balığı (5 dilim çıkıyor)
3 adet patates
4-5 diş sarımsak
Kekik
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığından biraz az sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle sarımsakları rendeliyoruz. Sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırıyoruz. Somon balığı dilimlerini güzelce yıkadıktan sonra sarımsaklı karışımdan balıkların her yerine sürüyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Fırında Somon balığımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 😊
*Somon yağlı bir balık olduğu için yağı mümkün olduğunca az kullanmanızı tavsiye ederim.
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı tarifimizi denediniz mi?
* * * *
Ayşe hanım elinize sağlık
YanıtlaSilSağolun Yusuf bey:)
SilFırında somon balığı lezzetli görünüyor. Ben balığı hiç sevmem ama somon balığı diğer balıklar gibi gelmiyor bana. Yani daha yenilebilir bir durumda bana göre. Bu tarifi uygulayabilirim o yüzden. Teşekkürler Ayşe Hanım, elinize sağlık.
YanıtlaSilKesinlikle tavsiye ederim Gülhan hanım beğeneceğinizi düşünüyorum ayrıca orkinos ve ceylan balığını da tavsiye ederim size tariflerim arasında var hem lezzetli bu balıklar hemde koku ve tat olarak bildiğimiz diğer balıklar gibi değiller. Teşekkür ederim yorumunuz için☺❤
SilSomonun yumuşak,yağlı kısmına bayılırım. Bu yağ çok faydalı zira. Dediğiniz gibi yağlı bir balık olduğundan yağı az kullanmak gerekli. Elinize sağlık, teşekkürler.
YanıtlaSilBen balık çok severim. Sade ve derinden geldim. Sizi takip ettim
YanıtlaSil