Mereng (Beze) |
Herkese merhaba 👋😊
Sizlere yine güzel mi güzel bir tarifim var. Hem pratik, hem de evinizde bulunan birkaç malzemeyle yapabileceğiniz Mereng yani Beze tarifini sizlerle paylaşacağım. Özellikle çocuklarınız bu tarife bayılacaklar.👌👌👌
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Tuz
Yapılışı
Yumurtaların beyazları ve sarıları ayrılır. Beyazlar çırpma kabına alınır ve bir fiske tuz eklenerek mikser ile yüksek devirde çırpılır. Köpürmeye başlayınca 1 su bardağı şeker azar azar ilave edilir. (Şeker eklenirken mikseri kesinlikle kapatmıyoruz ve çırpma işlemine devam ediyoruz.) Karışımımız iyice köpürüp 2-3 katına çıkınca krema torbasına doldurup (kaşıkla da yapılabilir yada eldiven giyip elle de şekil verebilirsiniz) yağlınkağıt serilmiş fırın tepsisine sıkıyoruz. 100 derecede 60 dakika pişiriyoruz. Hazırladığımız mereng yani bezeleri servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. 😋
Merengin püf noktaları;
* Mereng yaparken yumurtaların sarısını ve beyazlarını dikkatli bir şekilde ayırmak gerekiyor. SARISINDAN 1 DAMLA BİLE KARIŞIRSA NE KADAR ÇIRPARSANIZ ÇIRPIN KESİNLİKLE İSTEDİĞİNİZ SONUCU ELDE EDEMEZSİNİZ.
* 100 derecede 60 dakika pişirin mutlaka.
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Fincan Tatlısı tarifimizi denediniz mi?
* * * *
İlk defa bu tarife denk geldim :) Teşekkürler, farklı tarifler görmek çok güzel oluyor. Emeğinize sağlıkk...
YanıtlaSilBen teşekkür ederim:) denemenizi de krsinlikle tavsiye ederim. 2 malzemeyle çok güzel bir tat çıkıyor ortaya. :)
SilÇok güzel görünüyorlar, çok teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim Fatih bey
SilBen bunu çok seviyorum. Adına da "içi boş" derdik, yabancı ismi bile varmış. Tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim yorumunuz için:) Çok güzel bir tat ve ben yeni keşfettim..
Silİlk defa bu tarife denk geldim :) Teşekkürler, farklı tarifler görmek çok güzel oluyor. Emeğinize sağlık Ama ben bir karar aldım artık yemek tarifi olursa gece okumayacagım :).
YanıtlaSilDoğru söylüyorsunuz gece gece yemek tarifleri görmek iştah açıyor bir de yapmaya kalkınca gelsin kilolar🙈🙈 çok teşekkür ederim yorumunuz için😊
Silçok güzel görünüyor tadmam lazım:D Bu arada 8 mart dünya kadınlar gününüzü kutlarım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim:) denemelisiniz kesinlikle :)
SilBeze denilince aklıma çocukluğum geldi. Ne çok yerdik. Yapılışı aslında kolay ama püf noktaları var dikkat edilmesi gereken. Tarifinizle öğrenmiş oldum bu detayları. Teşekkürler Ayşe Hanım.
YanıtlaSilÇok haklısınız Gülhan hanım püf noktaları var ve uymayınca kesinlikle olmuyor. Ben teşekkür ederim yorumunuz için. 😊❤
YanıtlaSil