Meyveli Yaş Pasta


Sizlere güzel bir yaş pasta tarifi vereceğim bugün. Yemelere doyamayacaksınız.😊


Meyveli Yaş Pasta


MALZEMELER

5 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağına yakın un
1 fiske tuz

Ara kreması için;

2,5 su bardağı süt
1 su bardağına yakın un
1 su bardağına yakın şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
100 gr fındıklı çikolata

1 adet muz

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 adet kivi
Pasta süsleri


Yapılışı

Yumurtaların beyazı ile sarılarını ayırıyoruz. Öncelikle yumurta sarıları ile şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Bu sırada yumurta akları ile de tuzu mikserle köpük köpük olup 2-3 katına çıkana kadar çırpıyoruz ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip karışımı kalıba döküyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirdikten sonra fırının derecesini 165 e düşürüp 40 - 45 dakika daha pişiriyoruz.

Krema için margarin ve çikolata dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz ve 2 kaşık margarin ilave edip karıştırıyoruz. Çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekliyoruz. Soğuyan keki ortadan kesip 4-5 yemek kaşığı süt ile kekin tabanını ıslatıyoruz. Kremayıda üzerine döküp kekin üzerine iyice yayıyoruz. 2 adet muzu dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Kekin diğer parçasını da yine süt ile ıslatıp kremalı kekin üzerine yerleştiriyoruz. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra pastamızın üzerini tamamen krem şanti ile kaplayıp iyice düzlüyoruz. Son olarak pastamızın üzerini kivi ve pasta süsleri ile süslüyoruz. Nasıl süsleyeceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. 😊
Deneyeceklere afiyet olsun. 😋😋😊

Öneri;
*Keki pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.




















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1



Mereng (Beze) tarifimizi denediniz mi? 

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Çok severim, yemelere doyamam gerçekten de. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, meyveli pasta çok güzel oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Emek vermişsiniz elinize sağlı Ayşe hanım

    YanıtlaSil
  4. Meyveli yaş pasta çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Meyveli yaş pastanın önce kivileri çarptı gözüme. Ne kadar güzel süslemişsiniz. Harika görünüyor valla. Elinize sağlık Ayşe Hanım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder