Mısır ve Haşlanmış Mısır Suyunun Faydaları



İNTERNETTEN PARA KAZANMAK İSTER MİSİNİZ?







Mısır ve haşlanmış mısır suyunun faydaları nelerdir?


Mısır hepimizin severek tükettiği bir besindir. Suda haşladığımız mısırın suyunu birçoğumuz döküyoruz. Tabi bunu yaparken döktüğümüz mısır suyunun nelere faydasının olduğunu bilmiyoruz. Bu yazımızı okuduktan sonra siz de mısır suyunu değerlendirecek siniz eminim. Peki nedir mısır ve mısır suyunun faydaları?



Sindirim Sistemini Temizler


Haşlanmış mısırın suyu, sindirim sistemini temizler ve bağırsak parazitlerini azaltır. Mide asidini dengeler,  ülser ve reflü gibi hastalıkları önler. 



Kötü Kolesterolün Yükselmesini Engeller


Vücuttaki tüm yağları toplayıp atmaya yarayan organ olan karaciğer aynı zamanda kolesterol seviyesinde de etkilidir. Karaciğer çalışmazsa yağlar vücuttan atılamaz bu da kötü kolesterol seviyesinin yükselmesine sebep olur. Bu da çok ciddi kalp ve damar hastalıklarını tetikler. Mısır içerdiği doymamış yağ sayesinde bu yağ oranını dengeleyerek kötü kolesterolün yükselmesini engeller.





Enerji verir

Mısırın içerdiği karbonhidrat vücudun ihtiyacı olan enerjinin yüzde 80'ini karşılar. Ayrıca karbonhidrat beyin ve sinir hücreleri için de oldukça etkilidir. 



Kandaki hücreleri yeniler

Mısır B12 bakımından zengindir ve kandaki hücreleri yenileyerek kansızlığın yaşanma riskini azaltır.



Sinirimi kolaylaştırır

İçerdiği çözünebilir lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve kabızlık yaşanma oranını azaltır. Bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını destekler, iltihap bağırsak sendromunu önler. 




Göz Sağlığı İçin Etkili Maddeler İçerir


Göz sağlığı için en etkili maddeler olan beta-karoten ve A vitamini mısırda bol miktarda bulunur. Bunlar sayesinde korneada herhangi bir incelme ya da deforme meydana gelmez. Ancak bazı nedenlerden ötürü azalan bu iki madde sonucunda ciddi göz hastalıkları yaşanır. Mısır düzenli tüketildiği takdirde bu tür hastalıklar en aza indirilebilir. 




Güçlü Bir Hafıza 


Mısır ileri yaşlarda yaşanma ihtimali olan alzheimer gibi hastalıkların yaşanma riskini azaltır. 



Kilo Vermede Etkilidir

Mısır hem kilo vermede hem de kilo almada da etkilidir. Haşladığınız mısırın suyundan yatmadan önce 1 su bardağı kadar içerseniz vücudunuzun ödem atmasında ve kilo vermenizde ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.




Yorumlar

  1. Mısıra bayılırım. Ama suyunun faydalarını bilmiyordum. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Ayşe Hanım. Genellikle mısırı kaynattıktan sonra döktüğümüz mısır suyu bile ne faydalıymış. Kolesterolü dengeliyorsa kesinlikle içeceğim bundan böyle. Tiroit fonksiyonlarımın bozukluğuna bağlı olarak kolesterolüm zaman zaman yükselebiliyor çünkü. Teşekkürler verdiğiniz yararlı bilgiler için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder