Domatesli Salatalık Turşusu







Bugün sizlere güzel mi güzel bir turşu tarifi vereceğim. Yaptığımız turşulardan biraz farklı bir turşu bu. Biraz sosa benziyor. İster turşu niyetine tüketin isterseniz sos niyetiyle.

Malzemeler

3 kilo domates
Yarım kilo yeşil biber
7-8 adet kapya biber
6-7 adet salatalık
3-4 baş sarımsak (büyüklüğüne göre artırıp azaltabilirsiniz)
1 çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tuz


Yapılışı

Öncelikle tüm malzemelerimizi yıkıyoruz. Kabuklarının kolay soyulması için domateslerin üzerine derin olmayacak şekilde artı şeklinde çizik atıyoruz ve kaynar suyun içinde 5-10 dakika bekletiyoruz. Suyun içinden aldıktan sonra domateslerin kabuklarını soyup dörde bölüyoruz ve robotta çekiyoruz. Çektiğimiz domatesleri büyük ve derin bir tencerenin içine alıp pişirmeye başlıyoruz. Sarımsakları da robotta çekip domateslere ekliyoruz. Kapya biberlerin içini temizliyoruz ve yeşil biberlerle birlikte onları da robotta çekip domateslere ilave ediyoruz. Salatalıkları daire şeklinde doğruyoruz,  domatesler ve biberler kaynamaya başlayınca salatalıkları da ilave edip 1 su bardağı sirke yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tuzu da ekleyip biraz daha kaynatıyoruz. Salatalıkların rengi değişmeye başlayınca ocaktan alıyoruz ve konserve şişelerine dolduruyoruz,  kışın da afiyetle yiyoruz.😄😋😋😋




























Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Trileçe tarifimizi denediniz mi? 

* * * *




Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.


Yorumlar

Yorum Gönder