HAŞHAŞLI REVANİ

Bugün sizlere iftar sofralarımızı şenlendiren bir başka tatlı olan revaninin tarifini vereceğim. Ama bu revani başka revani.😊 Evet revaninin muhteşem lezzetine haşhaş da eklenince tadına doyum olmuyor. Bugün iftara hangi tatlıyı yapsam diyorsanız hiç düşünmeyin haşhaşlı revani yapın.😊 Pişman olmayacaksınız.😋😋😋

MALZEMELER

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
2 Su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt (yoğurt da yapabilirsiniz)
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı haşhaş

Şerbeti

1,5 Su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için

Ceviz, hindistan cevizi, Antep fıstığı, kırık fındık, kırık fıstık, kırık badem..

Yapılışı

Yumurtaları ve şekeri iyice köpürünceye kadar çırpıyoruz. Süt (yada yoğurt da yapabilirsiniz) ve yağı ekleyip çarpmaya devam ediyoruz. Un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak haşhaşıda ekliyoruz ve karıştırdıktan sonra fırın kabımıza döküyoruz. (Bu ölçüler dikdörtgen borcam için uygundur) 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Şerbet için 1,5 Su bardağı şeker ve 3,5 su bardağı suyu kaynatıyoruz. İçine 1 çay kaşığı limon suyu ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz ve ılımasını bekliyoruz. Hem tatlımız hem de şerbetimiz ılık olmalı. Her ikisi de ılıdıktan sonra şerbetimizi döküyoruz. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ceviz, fındık, fıstık, hindistan cevizi, antep fıstığı, badem vs. Dilediğinizi kullanabilirsiniz. Üzerini de süsledikten sonra haşhaşlı tatlımız servise hazır.

Deneyeceklere afiyet olsun.😊


Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


* * * *
Pekmezli simit tarifimizi denediniz mi? Tarif için burayaburaya tıklayın.



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

Yorum Gönder