PATATES PÜRESİ YATAĞINDA DOMATES SOSLU KÖFTE

Bugün sizlere patates püresi yatağında domates soslu köfte tarifi vermek istiyorum. Patates püresinin et sote ve köftenin yanına çok yakıştığını söyleyebilirim. Üzerine bir de sarımsaklı kekikli domates sosu eklenince yemeye doyum olmuyor. Şimdi bu güzel tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER

Köfte malzemeleri

200 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak
1 adet yumurta
Bayat ekmek içi
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, tuz
Çay kaşığının yarısı kadar zerdeçal ve köri
Kızartmak için sıvı yağ

Patates Püresi İçin Malzemeler:

4 adet orta boy patates,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 su bardağı süt,
Kaşar peyniri rendesi
Tuz

Sosu için;

2 adet domates
1,5 tatlı kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı salça
1 Çay kaşığı kekik
Tuz

Yapılışı

Köfte için soğan ve sarımsak rendelenir ve çıkan suyu süzülerek atılır. Kıyma, ekmek içi, yumurta, tuz ve baharatlar eklenerek iyice yoğurulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra buzdolabında 15 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Dolaptan alındıktan sonra küçük parçalar alınarak avuç içinde şekil verilir. Tüm malzeme bu şekilde hazırlandıktan sonra bir tavada sıvı yağ kızdırılır ve hazırlanan köfteler kızartılır. Patates püresi için patatesler haşlanır. Kabukları soyulduktan sonra çatal yada ezici yardımı ile iyice ezilir (rendeleyedebilirsiniz) ve yapışmaz bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte tereyağı eriyene kadar karıştırılır. 1 su bardağı süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kaşar peyniri rendelenir. Patates sütü çekmeye başlayınca rendelenen kaşar peyniri de ilave edilir ve iyice karıştırılıp birkaç dakika sonra ocaktan alınır. Patates püresi de hazır hale geldikten sonra sos için domatesler ve sarımsak rendelenir ve 1 tatlı kaşığından biraz fazla tereyağı ile birlikte sos tavasına alınır.  Yarım tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı kekik ve tuz ilave edilir ve domatesler eriyinceye kadar pişirilir. Hazırlanan patates püresi servis tabağına alınarak yayılır. Üzerine köfteler istediğiniz şekilde dizilir. Hazırlanan sos köftelerin üzerine gezdirilir. Patates püresi yatağında domates soslu köftelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.


Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊

Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Fırında körili baharatlı tavuk tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar