Bugün bizim yine balık günümüzdü. Fırında pişen balıkların aksine bu kez tavada kızartalım dedik ve istavrit aldık. Tadını anlatmama gerek yok sanırım :) Birçoğunuz nasıl yapıldığını zaten biliyorsunuz eminim ama bende naçizane kendi yaptığım tarifi paylaşayım sizlerle.:)
MALZEMELER
1 kg istavrit
Mısır unu
Tuz
Sıvı yağ
Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra bir kabın içinde tuz ve mısır unu ilave ediyoruz. Balık tavamıza sıvı yağı döküp ocağa alıyoruz ve kızdırıyoruz. Tamamen mısır ununa buladığımız balıkları tavaya diziyoruz. Her iki tarafı da kızardıktan sonra balıklarımızı servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 😋😊😊
Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Tavuklu Kabak Dolması tarifimizi denediniz mi?
MALZEMELER
1 kg istavrit
Mısır unu
Tuz
Sıvı yağ
Balıklarımızı güzelce temizleyip yıkıyoruz. Yıkadıktan sonra bir kabın içinde tuz ve mısır unu ilave ediyoruz. Balık tavamıza sıvı yağı döküp ocağa alıyoruz ve kızdırıyoruz. Tamamen mısır ununa buladığımız balıkları tavaya diziyoruz. Her iki tarafı da kızardıktan sonra balıklarımızı servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun 😋😊😊
Tarifimizi beğenmeyi unutmayın.😊
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1
Tavuklu Kabak Dolması tarifimizi denediniz mi?
öncelikle afiyetler olaaaa. :)
YanıtlaSilistavrit te güzel tercih ama biraz temmuz ağustos aylarına daha çok yakışıyor gibi..
aslında mevsimin balığı. hamsi.. en güzel vakti..
hele hamsili pilav nımm nımmm nımmmm pek bi leziz gider..
Teşekkür ederim :) Doğruyu söylemek gerekirse daha çok levrek gibi fırın balıklarını tercih ediyorum ben ama hamsi ve istavritin yeri de bir başka :)
YanıtlaSilBalığın her türlüsüne bayılırım tavada olsun yeter :)
YanıtlaSilBende fırın balıklarını çok seviyorum ama tabi tavada da ayrı güzel oluyor:)
SilEllerinize sağlık Ayşe Hanım. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gülhan hanım😊❤
Silİade-i ziyarete geldim :) Afiyetler olsun, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHoşgeldiniz çok memnun oldum :) teşekkür ederim ❤
Silblog takip etkinliğinden geldim ve bu güzel blogu takibe aldım . bende beklerim ... sevgiler.
YanıtlaSilHoşgeldiniz bende takibe aldım hemen:)
Silharika gözüküyor canım çekti ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 😊❤
Silellerinize sağlık.Takibinize geri dönüş sağladım :)
YanıtlaSilhttps://beyazbegonvil.blogspot.com/
Teşekkür ederim hoşgeldiniz :)
SilEliniz sağlık güzel anlatım olmuş ayşece hanım
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
SilEllerinize sağlık harika gözüküyor ��
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Seda hanım 😊❤
SilKim ne derse dedin hamsi benim favorim 💞
YanıtlaSilŞöyle çıtır çıtır yanında çoban salata 🥗
İstavrit de severim levrekte gopezde balık çok faydalı bir besin bizde bol bol tüketiyoruz