Fırında Sütlaç



Fırın Sütlaç


Kısa bir sessizliğin ardından yeni bir tarifle herkese merhaba 👋 👋 👋 Ev, iş, çocuk derken fırsat bulup da tarif giremiyorum sürekli. Ama yeni tarifler geliyor yavaş yavaş.:)

Bugün vereceğim tarif hepimizin bildiği ve sevdiği bir tarif aslında. Sütlü tatlıları seviyorum ben. Sütlacı da sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.  Fırında da ayrı bir güzel oluyor tabi. Bende bu yüzden bugün sizlere fırında sütlaç tarifi vermek istedim. Malzemeler ile başlayalım tarifimize.:)


MALZEMELER

1 litre süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya



Yapılışı

Öncelikle pirinçleri güzelce yıkıyoruz ve 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Sütün 1 bardak kadarını bir kaseye ayırıp 3 kaşık nişastayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Pirincin suyu azaldığında sütü ve vanilyayı ilave edip kaynatıyoruz. Sütlacımız kaynamaya başlayınca 1 su bardağı şekeri ve sütle karıştırdığımız nişastayı da ilave ediyoruz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaplarına sütlaçlarımızı paylaştırıyoruz. Bir tepsiye sütlaç kaplarını diziyoruz ve sütlaç kaplarının yarısına gelecek kadar suyu da tepsimize koyuyoruz. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirip 200 derecede sütlaçlarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızaran sütlaçlarımızı fırından aldıktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.:)
















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1




Karnabahar Köftesi tarifimizi denediniz mi? 


* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Yorumlar

  1. Sütlaç severim, fırın sütlacı daha çok. Güzel bir tarif, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum teşekkür ederim yorumunuz için ☺❤

      Sil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. fırında sütlaç çok güzel görünüyor süslemede hoş olmuş en sevdiğim sütlü tatlı diyebilirim emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. O sütlaçlar o kaba niçin konulur :( en sevdiğim tek tatlım 🥰

    YanıtlaSil

Yorum Gönder