Çikolatalı Pasta


Güzel bir tarifle herkese tekrar merhaba👋  Malum havalar ısındı tatil yani diyet sezonu açılmış bulunmakta.😉 Bende kendimce zayıflama derdine düşüp bir süredir kek, pasta v.s yapmıyordum. Ama bloğu biraz ihmal ettiğim düşüncesiyle bir şeyler yapmalıyım dedim ve hem tadıyla hem görüntüsüyle herkesi cezbedecek bir pasta yaptım. Tarife geçmeden önce diyet dedik zayıflama dedik. Bu konularda sizlere yardımcı olabilecek blogger arkadaşlarımdan bahsetmek istiyorum. Sizde nasıl zayıflarım diyorsanız Renkli Blog Sayfam ve Duo Diyet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Hem zayıflama ve diyet konusunda hem de daha birçok konuda aradıklarınızı bu sitelerde bulabilirsiniz deyip tarifimize geçelim. ☺


Çikolatalı Pasta


MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağına yakın şeker
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket karbonat

Üzeri için

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker


Üzeri için

1 paket krem şanti
200 g sıvı krema
120 gr frambuazlı çikolata (Torku Çokofest kullandım 2 paket)
Pasta süsleri


Yapılışı

Öncelikle yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıyoruz. Akları bir kaba alıp mikserle kar gibi köpürene kadar çırpıyoruz. Sarılarını  ve toz şekeride karıştırma kabımıza alıp iyice çırpıyoruz ve çırptığımız yumurta aklarını da ekleyip spatulayla karıştırıyoruz. Daha sonra un, vanilya ve kabartma tozunu da ekliyoruz ve spatulayla alttan üste doğru karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba döküyoruz. 160 derece fırında 45 dk kadar pişiriyoruz. 
Kekimiz pişerken bizde uygun bir kapta süt ve toz şekeri karıştırıyoruz, buzdolabında bekletiyoruz.
Çikolatamızı benmari usulü eritip soğumaya bırakıyoruz.
Çırpma kabına 1 paket krem şanti, sıvı krema ve yarım su bardağı sütü ekleyip mikserle iyice köpürüp 2-3 katına çıkana kadar çırpıyoruz. Soğumuş olan çikolatamızı da kremamıza ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Kürdan testi yaparak kendimizin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişen kekimizi kalıptan çıkarıyoruz ve yağlı kağıdı çıkardıktan sonra tekrar kalıba koyuyoruz. Kürdan veya çatal yardımı ile kekin üzerinde delikler açıyoruz. Dolaptan çıkardığımız sütü kekin üzerine döküyoruz. Daha sonra hazırladığımız kremayı kekimizin üzerine döküp güzelce yayıyoruz. Üzerini iyice düzledikten sonra dolapta 1 gece bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız pastamızı kalıptan çıkarıyoruz ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis ediyoruz.
Deneyeceklere afiyet olsun.☺☺












Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Kadayıflı Muhallebi tarifimizi denediniz mi? 

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.



BLOGLARI TANIYALIM



fatihpinarca.blogspot.com



Sitesini ziyaret ettiğinizde gerek kendiniz için gerek çocuklarınız için birçok güzel bilgi bulabileceğiniz Fatih Hocamız sizlere bu yazısında Olumlu düşünmenin gücünden bahsediyor. Yazıyı okumak için  ⬇⬇⬇ 





sadevederin.blogspot.com



Sevilen bloggerlardan olan sevgili deeptone içten ve samimi yazıları ile sizleri bloğuna bekliyor.☺ Siteye gitmek için ⬇⬇⬇


Share:

Kadayıflı Muhallebi



Kadayıflı Muhallebi


Bugün sizlere çok beğenilen bir tatlı olan Kadayıflı Muhallebi tarifi vereceğim. Ben çok seviyorum bu tarifi ve sizlerin de seveceğinizi düşündüğüm için hemen tarife geçiyorum. :)


MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı şeker
200 g kadayıf


Muhallebi için;

1 lt süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema

Yapılışı;

Öncelikli teflon tavaya tereyağı ve kadayıfı koyup hafif kızarıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra içine şekeri koyup biraz daha kavuruyoruz. Rengi altın sarısı olduğu zaman ocaktan alıyoruz.
Muhallebi için tereyağı ve sıvı krema dışındaki malzemeleri bir tencereye alıp kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp tereyağı ve sıvı kremayı da ilave ediyoruz. Kadayıfın yarısını kalıbımıza döküyoruz ve tamamına yayıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküyoruz ve kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine döküp tamamını kaplayacak şekilde yayıyoruz. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra kalıbımızı ters çevirip kadayıflı muhallebimizi çıkarıyoruz. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.:)



Kadayıflı Muhallebi


Kadayıflı Muhallebi


Kadayıflı Muhallebi


Kadayıflı Muhallebi




Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1




Fırında Sütlaç tarifimizi denediniz mi? 

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Despacito Pasta (Fenomen Brezilya Pastası)



Despacito Pasta



Herkese merhaba :) Sizlere bugün daha önce denemediğinize pişman olacağınız, favorilerinizden olacak bir pasta tarifi vereceğim. Uğraştırıcı gibi görünse de emin olun pratik bir tarif. Uzun zamandır yapmak istiyordum ancak yeni yapabildim ben. Tabi pişman oldum neden daha önce denemedim diye. Bu tarife bayılacaksınız, yedikçe yemek isteyeceksiniz.:):)

Despacito Pasta


MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao


Kahveli Şurubu için;

1 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı kakao
1,5 yemek kaşığı instant kahve


Çikolatalı Mus için;

80 gr bitter çikolata
80 gr sütlü çikolata
400 ml sıvı krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri


Yapılışı;

Öncelikle pastamızın keki için yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Sarıları karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtanın akını da başka bir kapta köpürünceye kadar çırpıyoruz. Sarılarını şekerle iyice çırptıktan sonra yumurta akını da ilave edip üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Son olarak kakaoyu da ekleyip karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıdı serip üzerine kelepçeli kısmı yerleştirip kapatıyoruz ve kek hamurumuzu kalıba boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 25 – 30 dakika pişiriyoruz. Kahveli şurubu için süt, kakao ve instant kahveyi ocakta kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıyoruz. ve soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kalıbımızı da tekrar kekin etrafına yerleştirip soğuyan kahveli şurupla kekimizi ıslatıyoruz. Çikolatalı mousse için bir taraftan çikolataları benmari usulü eritip, bir taraftan da sıvı krema ve pudra şekerini koyu kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz (krem şanti kıvamına gelmeli). Hazırladığımız kremaya erittiğimiz ve soğumuş olan çikolatayı da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Daha sonra kremayı soğuyan kekimizin üzerine döküp güzelce düzlüyoruz
Dolapta en az 5-6 saat soğumaya bırakıyoruz. 1 gece önce de hazırlayabilirsiniz. Ben dayanamadım ve biraz erken çıkrdım. 😋 Soğuyan pastamızın üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. 
Deneyeceklere afiyet olsun.😋😋😋


Despacito Pasta




Despacito Pasta



    Diğer tariflerimize baktınız mı?
    Sitemize bir göz atın
    ⇓ ⇓ ⇓
    https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


    Starbuck Kurabiyesi tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

    * * * *


    Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Fırında Sütlaç



Fırın Sütlaç


Kısa bir sessizliğin ardından yeni bir tarifle herkese merhaba 👋 👋 👋 Ev, iş, çocuk derken fırsat bulup da tarif giremiyorum sürekli. Ama yeni tarifler geliyor yavaş yavaş.:)

Bugün vereceğim tarif hepimizin bildiği ve sevdiği bir tarif aslında. Sütlü tatlıları seviyorum ben. Sütlacı da sevmeyen yoktur diye düşünüyorum.  Fırında da ayrı bir güzel oluyor tabi. Bende bu yüzden bugün sizlere fırında sütlaç tarifi vermek istedim. Malzemeler ile başlayalım tarifimize.:)


MALZEMELER

1 litre süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya



Yapılışı

Öncelikle pirinçleri güzelce yıkıyoruz ve 2 su bardağı su ile haşlıyoruz. Sütün 1 bardak kadarını bir kaseye ayırıp 3 kaşık nişastayı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Pirincin suyu azaldığında sütü ve vanilyayı ilave edip kaynatıyoruz. Sütlacımız kaynamaya başlayınca 1 su bardağı şekeri ve sütle karıştırdığımız nişastayı da ilave ediyoruz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatıyoruz. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaplarına sütlaçlarımızı paylaştırıyoruz. Bir tepsiye sütlaç kaplarını diziyoruz ve sütlaç kaplarının yarısına gelecek kadar suyu da tepsimize koyuyoruz. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirip 200 derecede sütlaçlarımız kızarana kadar pişiriyoruz. Üzeri kızaran sütlaçlarımızı fırından aldıktan sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.:)
















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1




Karnabahar Köftesi tarifimizi denediniz mi? 


* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Fırında Somon Balığı


Merhaba sevgili yemeksever takipçilerimm😊 Bugünkü tarifim özellikle balıkseverler için. Muhteşem bir lezzet olan somon balığı tarifitarifini vereceğim. Fırında somon balığı nasıl pişirilir merak edenler için hemen tarife geçelim.


Fırında Somon Balığı


MALZEMELER

1 kg somon balığı (5 dilim çıkıyor)
3 adet patates
4-5 diş sarımsak
Kekik
Pul biber
Tuz
1 tatlı kaşığından biraz az sıvı yağ

Yapılışı

Öncelikle sarımsakları rendeliyoruz. Sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırıyoruz. Somon balığı dilimlerini güzelce yıkadıktan sonra sarımsaklı karışımdan balıkların her yerine sürüyoruz ve tepsiye diziyoruz. Üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Fırında Somon balığımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun. 😊


*Somon yağlı bir balık olduğu için yağı mümkün olduğunca az kullanmanızı tavsiye ederim.




Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1



Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı  tarifimizi denediniz mi? 

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Ev Yapımı Tavuk Döner



Ev Yapımı Tavuk Döner


Merhaba arkadaşlar.😊 Sizlere bugün ev yapımı tavuk döner tarifi vereceğim. Senelerdir tavuk döner yiyemeyen biri olarak bu tarife bayıldım.😋😋 Hangi şartlarda yapıldığını, içinde ne olduğunu bildiğim için içim rahat yiyorum. Ve emin olun lezzeti dışarıdakinden daha güzel.

O halde tarifimize geçelim.😊

MALZEMELER

Tavuk göğsü
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tuz,


Yapılışı

Tavuk göğsünü ince dilimler şeklinde doğruyoruz. Yoğurt, salça ve baharatları bir kaba alıp sarımsakları da içine rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Düz bir zemine streç filmi seriyoruz. Doğradığımız tavuk göğsünden bir dilim alıp karışıma buluyoruz ve streç film üzerine dizmeye başlıyoruz. Tamamını bu şekilde dizdikten sonra streç filmi rulo halinde sarıp buzluğa kaldırıyoruz. 5-6 saat kadar dinlendikten sonra buzluktan alıp streç filmi çıkarıyoruz ve yaprak gibi ince ince doğruyoruz. Az yağda arkalı önlü kızartıyoruz.  Ev yapımı tavuk dönerimiz servise hazır. İster tabakta pilav ile servis edin, isterseniz de lavaşa sarıp dürüm yapın. Tercih sizin.😊
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😊












Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1



Meyveli Yaş Pasta tarifimizi denediniz mi? 

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Meyveli Yaş Pasta


Sizlere güzel bir yaş pasta tarifi vereceğim bugün. Yemelere doyamayacaksınız.😊


Meyveli Yaş Pasta


MALZEMELER

5 adet yumurta (oda sıcaklığında olmalı)
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağına yakın un
1 fiske tuz

Ara kreması için;

2,5 su bardağı süt
1 su bardağına yakın un
1 su bardağına yakın şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı margarin
100 gr fındıklı çikolata

1 adet muz

Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 adet kivi
Pasta süsleri


Yapılışı

Yumurtaların beyazı ile sarılarını ayırıyoruz. Öncelikle yumurta sarıları ile şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra ılık su ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip spatula yardımıyla dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Bu sırada yumurta akları ile de tuzu mikserle köpük köpük olup 2-3 katına çıkana kadar çırpıyoruz ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırıyoruz. Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip karışımı kalıba döküyoruz. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirdikten sonra fırının derecesini 165 e düşürüp 40 - 45 dakika daha pişiriyoruz.

Krema için margarin ve çikolata dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyup muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz ve 2 kaşık margarin ilave edip karıştırıyoruz. Çikolatayı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.

Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekliyoruz. Soğuyan keki ortadan kesip 4-5 yemek kaşığı süt ile kekin tabanını ıslatıyoruz. Kremayıda üzerine döküp kekin üzerine iyice yayıyoruz. 2 adet muzu dilimleyip kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Kekin diğer parçasını da yine süt ile ıslatıp kremalı kekin üzerine yerleştiriyoruz. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra pastamızın üzerini tamamen krem şanti ile kaplayıp iyice düzlüyoruz. Son olarak pastamızın üzerini kivi ve pasta süsleri ile süslüyoruz. Nasıl süsleyeceğiniz sizin hayal gücünüze kalmış. 😊
Deneyeceklere afiyet olsun. 😋😋😊

Öneri;
*Keki pişirme esnasında fırının bir köşesine ısıya dayanıklı bir kap içinde su koyarsanız kekiniz daha yumuşak olacaktır.




















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1



Mereng (Beze) tarifimizi denediniz mi? 

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Popüler Yayınlar