Ne Aramıştınız?

Ev Usulü Adana Kebap


Herkese merhaba.😊

Yine beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarifle geldim bugün.😊 Adana kebap yemek için lokantaya gitmek zorunda değilsiniz. Bu tarifle artık canınız ne zaman isterse kendi evinizde yapıp yiyebileceksiniz. Hangi şartlarda yapıldığını, içinde ne olduğunu bildiğiniz içinde yerken ve sevdiklerinize ikram ederken içiniz rahat olacak.😊 Lafı daha fazla uzatmadan tarife geçiyorum.









 MALZEMELER

500 gr az yağlı dana kıyma
2 - 3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 buçuk çay kaşığı pulbiber
Tuz


Yapılışı

Öncelikle soğan ve sarımsakları rendeliyoruz. Kıyma, tuz ve baharatları derin bir kaba alıyoruz. Rendelediğimiz soğan ve sarımsağıda ilave ediyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Ağzını streçleyip dolaba kaldırıyoruz ve birkaç saat dinlendiriyoruz. Dinlenen köfte harcımızı dolaptan aldıktan sonra tekrar yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp büyük parçalar alıyoruz ve düz bir zeminde  rulo yapıyoruz. Elimizle üzerinden hafifçe bastııp çöp şişlerimizi içinden geçiriyoruz. Fırın tepsimize dizdikten sonra 200 derece fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Pastane Poğaçası tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Patatesli Sandal Sefası





MALZEMELER

8-9 adet orta boy patates

200 - 250 gr kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 - 3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
8-10 dal maydanoz
Kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, tuz


Üzeri için
1 adet domates




Kızartmak için

Sıvı yağ
Yapılışı

Patateslerimizi soyup ortadan ikiye kesiyoruz. İçlerini kaşıkla oyuyoruz ve her iki tarafını da kızgın yağda kızartıyoruz.
Soğan ve Sarımsakları rendeliyoruz ve başka bir tavada tereyağı ile kavuruyoruz. Kıymayı ilave edip karıştırıyoruz. Rengi dönünce salçayı da ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
İç harcımız biraz soğuduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra içini oyup kızarttığımız patateslerin içlerine dolduruyoruz.
Borcam yada fırın tepsisine diziyoruz. 1 adet domatesi dilimlere ayırıyoruz ve içini doldurduğumuz patateslerin üzerine birer dilim domates koyuyoruz. Son olarak 1 su bardağı salçalı suyu da ilave edip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Yemeğimiz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.😋













Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1

Ceylan Balığı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Pastane Poğaçası

Bugün yine güzel mi güzel bir tarifle sizlerleyim.😊 İçine haşhaşın girdiği şeyleri seviyorum ben. Tatlı olsun tuzlu olsun farketmez. Haşhaşlı poğaçaları bir ayrı seviyorum ama. Bu yüzden bugün sizlere tadına doyamadığım haşhaşlı poğaça tarifini vereceğim. Sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum. Pastane poğaçalarını aratmıyor diyebilirim. Sizleri daha fazla bekletmeden tarife geçiyorum. 😊

MALZEMELER

1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Yapılışı

1 su bardağı ılık  suya 1 adet yaş maya eklenir, üzerine  üç kaşık toz şeker ilave edilip 10 - 15 dakika kadar kabarması beklenir. Bir kapta 1 su bardağı ılık süt, 1 su  bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un karıştırılır ve kabaran mayada ilave edilerek güzelce yoğurulur. Hamurun kek hamurundan  biraz daha katı olması lazım.  Hamur 30 dakika kadar dinlendikten sonra tezgahın yada bir tepsinin üzerinde ikiye bölüp  tepsinin içine biraz sıvı yağ dökülür. Yağın üzerinde elle açılır ve haşhaş üzerine dökülerek birazda onunla açılır. Daha sonra dört bir tarafından katlanır ve ince ince sekiz dilime bölünür. Son olarak bükülerek kendi etrafında sarılır. Yumurta sarısına biraz yağ ilave edilerek karıştırılır poğaçaların üzerine sürülür ve fırına verilir. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp servis edilir. 
Deneyeceklere afiyet olsun.😊








Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1





Havuçlu toplar tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *








Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Tost Makinesinde Waffle

Eveett Waffle sevenler, evde nasıl waffle yaparım diyenler.. Bu tarif sizin için geliyor. 😊 Evde tost makinesinde waffle nasıl yapılır merak edenler içün hemen tarife geçiyorum.😊





MALZEMELER

1 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

Üzeri için

Çikolata sosu, çeşitli meyveler, pasta süsü


Yapılışı

Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpıyoruz. Yağı ve sütü ilave ettikten sonra tekrar çırpıyoruz. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ilave ediyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek akıcı bir hamur elde ediyoruz. Tost makinasının en sıcak derecesini ayarlayıp çok az yağ sürüyoruz ve 1 kepçe hamur koyuyoruz. Tost makinesinin kapağını kapatıp pişiriyoruz. 1-2 dakika sonra kapağı açıp ters yöne doğru çeviriyoruz. Piştikten sonra soğumadan üzerine çikolata sürüyoruz. Çeşitli meyvelerle ve pasta süsleri ile süsleyip üzerine çikolata sosu gezdiriyoruz. Servise hazır. 

Afiyet olsun..😊😋





















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Starbucks Kurabiyesi tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *



Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Ceylan Balığı nedir? Nasıl yapılır?

Tarife geçmeden önce sizlere Ceylan balığı ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.






Doğal yaşam alanı Doğu Afrika kıyıları, Kızıldeniz, Basra körfezi, Güney Asya kıyıları, Hint Okyanusundan itibaren Avustralya'ya kadar olan bölge ve Avustralya sahilleridir.  Öğrendiğimiz kadarı ile ceylan balığı yurdumuzda özellikle Akdeniz sahillerinde bahar başından bahar ortalarına kadar kıyılara yanaşırken bu tarihler dışında kıyılarda pek rastlanmıyor. Bu balık Türk amatör balıkçıları tarafından pek tanınmamakla beraber okyanuslarda yakalanan son derece keskin dişli ve güçlü olan wahoo'nun sularımızdaki benzeridir.  Halk arasında farklı isimlerle de tanınabilir ancak bilinen yaygın isimleri ceylan balığı, ceylan palamutu veya tombak balığıdır. 

Şimdi Ceylan balığı tarifine geçelim.

MALZEMELER

2 dilim (200 gr) ceylan balığı

3 - 4 adet domates
2 adet yeşil biber
2 - 3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yapılışı


Öncelikle balığı küp küp doğruyoruz. Biberleride doğruyoruz. Tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ döküp biraz ısındıktan sonra biberleri ilave ediyoruz. Domatesin kabuklarını soyup onu da küçük küçük doğruyoruz. Sarımsakları rendeliyoruz. Biberleri biraz kavurduktan sonra domatesi ve sarımsağı da ilave ediyoruz. Domatesler biraz eridikten sonra doğradığımız balığı ve tuzunu ilave ediyoruz ve güzelce soteliyoruz. Ceylan balığımız servise hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun.😊




















Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1

Joleli İrmik Tatlısı tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *





Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Starbucks Kurabiyesi



Siteye şöyle bir göz gezdirdikten sonra gördüm ki kurabiye tarifi neredeyse yok denecek kadar az. O zaman hemen bu durumda müdahale etmeliyim dedim ve sizler için çok beğeneceğiniz starbucks kurabiyelerinden yaptım ve bu güzel kabiyelerin tarifini sizlerle paylaşacağım. Emin olun bu kabiyeleri çok beğenecek ve sürekli yapmak isteyeceksiniz. Ben lafı daha fazla uzatmadan tarife geçeyim, sizleri de şöyle mutfağa doğru alalım da çayın yanına kurabiyeler hazır olsun.:)

MALZEMELER

2 adet yumurtanın sarısı
150 gr tereyağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı un

Yapılışı

İki yumurta sarısını yumuşamış tereyağı veya margarinle iyice yoğuruyoruz. Üzerine pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve 1 yemek kaşığı su ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Tarçın ve cevizi de ilave ediyoruz ve biraz daha yoğurduktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Son olarak damla çikolataları da ekleyip çikolatalar hamura karışacak kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
*Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.😊














Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Havuçlu Toplar tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share:

Jöleli İrmik Tatlısı

Bugün sizlere güzel ve hafif bir tatlı tarifi vereceğim. :)



MALZEMELER

1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağına yakın nişasta
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 paket vanilya
200 ml sıvı krema

1 paket bitkisel jel
Dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Ben muz ve nar kullandım.

Üzeri için
Antep fıstığı


Yapılışı

Önce kullanılacak meyveler dilimlenir. Jöle üzerindeki tarife göre yapılır ve ıslatılmış kalıba dökülür. 5 dakika bekledikten sonra dilimlenen meyveler jölenin üzerine dökülüp yayılır. Kölenin iyice sonrası için dolaba konulur. Süt, şeker, un, irmik, nişasta, yumurta ve vanilya bir tencereye alınır. Sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra sıvı krema ilave edilir ve prüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpılır. Dolaba kaldırılan jölenin üzerine muhallebi dökülür ve 3-4 saat daha buzdolabında soğumaya bırakılır. Dolaptan aldıktan sonra üzeri antep fıstığı yada pasta süsü vs. ile süslenerek servis edilir. Bu güzel tarifi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.:)








Diğer tariflerimize baktınız mı?
Sitemize bir göz atın
⇓ ⇓ ⇓
https://aysece42.blogspot.com.tr/?m=1


Trileçe tarifimizi denediniz mi? Tarif için buraya tıklayın.

* * * *


Ayrıca sizler de tarifim yayınlansın diyorsanız buradan, yada buradan ulaşabilirsiniz. Siz tarifinizi gönderin, biz sizin isminizle yayınlayalım.

Share: